REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vėlų sekmadienio vakarą Prancūzijoje, "Varennes" lenktynių trasoje baigėsi Europos kartingų čempionato antrojo etapo varžybos, kuriose dalyvauja ir vienintelis Lietuvos atstovas - šešiolikmetis kartingų meistras, daugkartinis Lietuvos čempionas Kazimieras Vasiliauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso šiame etape KZ2 klasėje (buvusi ICC klasė), kur netaikomi amžiaus apribojimai, dalyvavo 55 kartingo meistrai, o į finalus po kvalifikacinių varžybų pateko 33 sportininkai.

REKLAMA

Pirmajame finaliniame važiavime K. Vasiliauskas finišavo šeštas ir "uždirbo" 10 įskaitinių taškų.

Dar sėkmingiau lietuviui susiklostė antrasis finalinis važiavimas, po kurio K. Vasiliauskas užkopė ant prizininkų pakylos trečiojo laiptelio ir buvo premijuotas dar 16 įskaitinių taškų.

Prancūzijoje abu finalus laimėjęs italas Michele Santolinis neprarado nė taško, susižėręs visus 50. Antrąsias vietas abiejuose važiavimuose iškovojęs olandas Rickas Dreezenas gavo 40 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

Po dviejų etapų Europos kartingų čempionato lyderiu tapo varžybų Prancūzijoje nugalėtojas M. Santolinis, turintis 67 taškus.

Su 56 taškais antroje vietoje žengia R. Dreezenas.

K. Vasiliauskas, Prancūzijoje savo taupyklę papildęs 26 taškais, iš ketvirtosios vairuotojų įskaitos pozicijos pakilo į trečiąją. Po dviejų etapų lietuvis turi 53 taškus ir tik 3 taškais atsilieka nuo antrąją vietą užimančio olando.

Po nesėkmingai jiems susiklosčiusių varžybų Prancūzijoje į ketvirtąją ir penktąją vietas smuktelėjo buvę čempionato lyderiai olandai Thomas Knopperis ir Dany Bleekas, turintys atitinkamai 45 ir 39 taškus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų