REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos metrologijos inspekcijos inspektoriai kovo–birželio mėnesiais respublikos prekybos centruose tikrino fasuotus miltus ir cukrų, pranešė Metrologijos inspekcija.

REKLAMA
REKLAMA

Remiantis atlikto patikrinimo išvadomis, vidutiniškai pusės tikrintų miltų ir apie 2 proc. tikrintų cukraus pakuočių faktinis produkto kiekis viršijo leistinus neigiamus nuokrypius.

REKLAMA

Inspekcijos pranešime sakoma, kad buvo tikrintas faktinis miltų ir cukraus kiekis, kuris turi atitikti vardinį produkto kiekį, nurodytą ant pakuotės, įvertinus leistiną neigiamą nuokrypį, kuris nustatytas atitinkamuose norminiuose dokumentuose.

55-iuose prekybos centruose ir parduotuvėse patikrinus per 3 tūkstančius miltų pakuočių, iš jų 47,2 proc. faktinis produkto kiekis viršijo leistinus neigiamus nuokrypius. Vidutiniškai 2 kg pakuotėse trūko apie 56 g miltų, o leistinas neigiamas nuokrypis yra 30 gramų. Didžiausias rastas trūkumas – 90 gramų. Daugiausia tokių faktinio produkto kiekio neatitikimų nustatyta šių gamintojų (fasuotojų): UAB Ustukių malūno – 52 proc., AB "Kauno grūdai" – 34 proc., AB Čedasų malūno – 30 proc., AB "Malsena" – 26 proc. tikrintų pakuočių.

REKLAMA
REKLAMA

Patikrintos ne tik Lietuvos gamintojų, bet ir importuotų miltų pakuotės: latviškų ir suomiškų miltų pakuotės atitiko norminių dokumentų reikalavimus, o iš Estijos importuotųjų miltų (platintojai UAB "VVR Baltic" ir UAB "Rimi Lietuva") nustatytas kiekio trūkumas.

Miltų pakuotės tikrintos ir praėjusiais metais: iš patikrintų apie 5 tūkstančių pakuočių 63,9 proc. neatitiko minėtų reikalavimų. Didžiausi kiekio trūkumai buvo Lenkijos gamintojo miltų pakuotėse, kurias importavo UAB "Palink". Šiais metais lenkiškų miltų prekyboje nebuvo.

Cukraus pakuočių patikrinimas atliktas prieš prasidedant vaisių ir uogų derliaus sezonui. Iš viso patikrinta per 3 tūkst. pakuočių 47-iuose prekybos centruose, parduotuvėse ir pas gamintojus. Palyginti su miltų pakuočių patikrinimo rezultatais, neatitinkančių faktinio produkto kiekio cukraus pakuočių rasta žymiai mažiau – apie 2 proc. Vidutiniškai vienoje pakuotėje trūko apie 20 g cukraus, o leistinas nuokrypis – 15 gramų. Didžiausias rastas trūkumas – 27 gramai. Daugiausia neatitikimų nustatyta šių gamintojų (fasuotojų): UAB ,,Ravita" – 9 proc., V. Gedmino įmonė "Nomera" – 14 proc. tikrintų pakuočių, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų