REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos frakcija Seime nutarė paremti Teismų įstatymo nuostatas, kurios leis piliečiams ir juridiniams asmenims skųsti Vyriausiojo administracinio teismo sprendimus kasacine tvarka Lietuvos Aukščiausiajam Teismui. Tai Lietuvos radijui pareiškė Tėvynės sąjungos prezidiumo narys, Vytauto Didžiojo universiteto Teisės instituto direktorius Statys Šedbaras.

REKLAMA
REKLAMA

„Tėvynės sąjungos frakcija svarstė šią idėją ir dauguma, jei ne absoliuti dauguma, narių pasisakė už tokios galimybės įvedimą. Kasacija būtų įvesta ne visoms, o svarbioms byloms“, – Lietuvos radijui pareiškė S. Šedbaras.

REKLAMA

Piliečiams suteikti galimybę skųsti administracinio teismo sprendimus Aukščiausiajam Teismui palaiko ir Darbo partijos pirmininkas, frakcijos Seime seniūnas Kęstutis Daukšys.

„Manau, kad turėtų būti tam tikra kategorija bylų, kuriose turi būti galimybė kasacine tvarka apskųsti administracinio teismo sprendimus Aukščiausiajam Teismui, bet tai neturėtų liesti smulkių bylų, administracinių nusižengimų, kad procesas be reikalo neužtruktų per ilgai, tačiau reikšmingose bylose kasacija reikalinga“, – Lietuvos radijui sako Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkas socialdemokratas Jonas Jagminas taip pat teigia, kad „kai Lietuvos piliečiui yra sunku, galimybė skųstis Aukščiausiajam Teismui administracinėse bylose privalo būti“.

Kasacijos įvedimui prieštarauja Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų