REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prieš pasitraukdamas A. Pocius siekia atkeršyti

Neoficialiomis žiniomis, į tarnybą Valstybės saugumo departamente (VSD) po devynis mėnesius trukusios nežinios antradienį grąžintas kontržvalgybininkas Vilmantas Bieliauskas sulaukė naujo tarnybinio tyrimo - dėl bendravimo su žiniasklaida, praneša DELFI.lt

REKLAMA
REKLAMA

„VSD statuto nustatyta tvarka tokie dalykai yra sprendžiami“, - atsakydamas į DELFI klausimą trečiadienį sakė VSD generalinis direktorius Arvydas Pocius.

REKLAMA

Nepatvirtintomis žiniomis, tarnybinis patikrinimas pradėtas dėl esą pažeisto VSD vadovo A.Pociaus vasarį pasirašyto įsakymo, kuriuo draudžiama VSD pareigūnams bendrauti su žiniasklaida, be kita ko, ir asmeninėmis temomis.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Algimantas Matulevičius žurnalistams taip pat teigė turįs neoficialių žinių apie minėtą tyrimą.

Devynis mėnesius nuo pareigų nušalintą ir „kurmiu“ išvadintą Vilmantą Bieliauską Valstybės saugumo departamento (VSD) vadovybė rytoj, antradienį, grąžino į darbą.

REKLAMA
REKLAMA

Saugumo vadovybė šį pareigūną nušalino spalį, jam paliudijus Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto atliekamame parlamentiniame tyrime dėl VSD veiklos. V. Bieliauskas buvo vienas iš Saugumo pareigūnų, vadovavusių operatyviniam tyrimui dėl įmonės „Dujotekana“ įtakos.

Saugumo departamento kontražvalgybos viršininko pavaduotojas V. Bieliauskas buvo nušalintas nuo pareigų kartu su dar dviem pareigūnais – Vytautu Damuliu ir Kastyčiu Braziuliu. Pasak VSD vadovo Arvydo Pociaus, tai padaryta dėl neteisėto informacijos nutekinimo, tačiau NSGK įtaria, jog tai paprasčiausias kerštas už A. Pociui nepalankų liudijimą parlamentinio tyrimo metu.

Nors Seimas jau prieš porą savaičių pritarė naujo VSD vadovo skyrimui, prezidentas Valdas Adamkus vis dar nepasirašo dekreto dėl A. Pociaus atleidimo ir pastarasis toliau laikinai vadovauja departamentui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų