REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasvalio rajono Joniškėlio miestelio gyventojai protestuoja prieš slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninės uždarymą ir ligonių perkėlimą į Pasvalį, pranešė LTV naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Neatsiklaususi žmonių nuomonės ir pirmiausia į naujas patalpas Pasvalio ligoninėje investavusi 3 mln. Lt valstybės lėšų, rajono valdžia, sulaukusi didelio gyventojų pasipriešinimo, nebežino, ką daryti. Tam, kad naujasis skyrius išsilaikytų, kreipėsi į Sveikatos ministeriją prašydama papildomų slaugos ir palaikomojo gydymo lovų.

REKLAMA

Rajono valdžios sprendimui uždaryti beveik 200 metų veikiančią ligoninę ir čia besigydančius ligonius iškelti į Pasvalį įnirtingai pasipriešino Joniškėlio bendruomenė. Žmonės kreipėsi ir į šalies vadovus, prašydami slaugos ligoninę palikti.

„Norime dėl žmonių išsaugoti. Apylinkėje žmonės visi sensta. Ligoninėje gydosi ne tik Joniškėlio, bet ir aplinkinių gyvenviečių gyventojai“, – sakė Joniškėlio bendruomenės narė Aldona Rapkevičienė.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš dvejus metus rajono valdžia žadėjo Joniškėlio slaugos ir palaikomojo gydymo ligoninėje palikti dalį lovų. Šiemet, pagal Vyriausybės patvirtintą gydymo įstaigų restruktūrizavimo planą, Joniškėlio ligoninė turėtų būti uždaryta. Pasvalio ligoninės vadovai tikina, kad rajono centre bus geresnės palatos, slauga ir gydytojų priežiūra.

Ligonių kasos rajone finansuoja per 40 slaugos ir palaikomojo gydymo vietų. Tam, kad abi ligoninės išsilaikytų, reikėtų gauti finansavimą dar dvidešimčiai. Todėl antradienį Panevėžio apskrities viršininko administracijos pasitarime nutarta kreiptis į sveikatos apsaugos ministrą su prašymu skirti papildomų gydymo vietų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manau, iki artimiausio tarybos posėdžio, mes sužinosime sveikatos apsaugos ministro poziciją dėl papildomų lovų ir tada sprendimą priimti bus lengviau“, – sakė Pasvalio rajono meras Gintautas Gegužinskas.

Pasak mero, jei ministro atsakymas būtų neigiamas, taryba greičiausia nedrįs Joniškėlio ligoninės uždaryti, tačiau, kad naujasis skyrius Pasvalyje nestovėtų tuščias, dalį lovų vis tiek perkels.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų