REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

F. Alonso viražai – bolido vėsinimas

„McLaren“ lenktynininkas Fernando Alonso JAV GP lenktynių metu patraukė žiūrovų dėmesį viražu starto-finišo tiesiojoje, atliktu po to, kai nepavyko aplenkti pirmavusio komandos draugo Lewiso Hamiltono, praneša portalas "F-1.lt"

REKLAMA
REKLAMA

39-ame rate važiuodamas finišo tiesiąja, ispanas pasuko savo bolidą neįprasta trajektorija ir pralėkė šalia techninio aptarnavimo zonos tvoroje įsikūrusios ekipos būstinės tvoros. Nevienas lenktynių gerbėjas tuo metu pagalvojo, kad F. Alonso tokiu būdų bando kažką pasakyti.

REKLAMA

Vis dėlto, ispanas po lenktynių užtikrino, jog tokiais manevrais tesiekė atvėsinti bolidą.

„Sekiau kitą (L. Hamiltono – red. past.) bolidą tiek daug ratų, jog mano apranga ir visa kita taip pajuodo dėl į mane kiekvieno stabdymo metu išmetamo stabdžių anglies pluošto dulkių kiekio“, – aiškino „Formulės-1“ čempionas.

„Manau, kad mano stabdžiai buvo labiau įkaitę, visas bolidas buvo labiau įkaitęs nei normaliomis sąlygomis, todėl kartais bandžiau ištrūkti iš oro maišo vien tam, kad atvėsinčiau bolidą“, – tvirtino lenktynininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Nepaisant tokio F. Alonso aiškinimo, „McLaren“ komandos vadovas Martinas Whitmarshas pareiškė manąs, jog tokiu būdu ispanas pademonstravo savo susierzinimą dėl nepavykusio lenkimo manevro.

„Tokiu būdu jis davė žinią Lewisui. Lenktynininkai taip kartais elgiasi“, – tvirtino ekipos vadovas.

„Esu tikras, bet kuris lenktynininkas, važiuojantis greičiau už priekyje esantį priešininką, norėtų, kad jį praleistų į priekį. Mes stengiamės būti absoliučiai teisingi abiejų lenktynininkų atžvilgiu“, – pažymėjo specialistas.

Pats F. Alonso tvirtino manąs, kad šiose lenktynėse jis buvo greitesnis už savo mažiau patyrusį komandos draugą, tačiau pastarojo pergalę lėmė geras pasirodymas kvalifikacijoje bei starto metu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų