REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Reaguodamas į Etikos komisijos priekaištus, Arvydas Pocius teigia tarnybinio buto neprivatizavęs ir apskritai atsisako pretenzijų į šį turtą.

REKLAMA
REKLAMA

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija pranešė besikreipsianti į teismą, kad Valstybės saugumo departamento direktoriaus Arvydo Pociaus tarnybinio buto privatizavimas būtų pripažintas negaliojančiu.

REKLAMA

Buto atsisako

Tačiau išplatintame VSD pranešime sakoma, kad A. Pocius „tarnybinio buto neprivatizavo ir iš valstybės negavo jokios materialinės naudos. Šia prasme jis nepasinaudojo jokia tarnybine padėtimi“.

„Esu įsitikinęs, kad jokių įstatymų nepažeidžiau ir savo teisumą apsiginčiau teisme, tačiau nenorėdamas menkinti teisinių abejonių keliančio Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos sprendimo bei valstybinių institucijų autoriteto, atsisakau bet kokių ketinimų tęsti tarnybinio buto išsipirkimo procedūras“, – teigia A. Pocius.

Supainiojo interesus

REKLAMA
REKLAMA

Komisija vienbalsiai konstatavo, kad A. Pocius, įsigydamas valstybės turtą – departamento tarnybinį butą – mažesne negu rinkos kaina, pasinaudojo pareigomis asmeninei naudai gauti.

Tokiais veiksmais jis pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimus.

Vadovaudamasi šiuo įstatymu, komisija taip pat nusprendė pareikšti ieškinį teismui dėl įsigyto buto. Siekiama, kad pirkimo-pardavimo sutartis būtų pripažinta negaliojanti.

LTV „Panorama“ išsiaiškino, kad sostinės Rugių gatvėje esantį butą A. Pocius privatizavo balandžio pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4 kambarių butą prieš 8 metus statytame name jis įsigijo perpus pigiau nei rinkos kaina – už 315 tūkst. Lt.

Pažemino pareigūno vardą

Seimo pirmininkas Viktoras Muntianas pareiškė, kad Etikos komisijai paskelbus tokį sprendimą buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas daugiau negali pasilikti valstybės tarnyboje.

Tuo metu Tėvynės sąjungos narys Jurgis Razma po šiandieninio komisijos sprendimo sako manąs, kad A. Pociaus veikla yra žeminanti pareigūno vardą, ir tai turėtų pripažinti Prezidentas.

Seimas yra pritaręs A. Pociaus atleidimui iš Saugumo departamento vadovo pareigų. Šiame poste jį pakeis dabartinis Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovas Povilas Malakauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų