REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nustatė, kad Valstybės saugumo departamento vadovas Arvydas Pocius, gerokai mažesne nei rinkos kaina privatizuodamas keturių kambarių tarnybinį butą Vilniuje, pažeidė tarnybinę etiką.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Tėvynės sąjungos frakcijos narys Jurgis Razma pažymi, kad po šio VTEK sprendimo Prezidentas V. Adamkus Valstybės saugumo departamento vadovą turėtų atleisti kaip savo poelgiu pažeminusį pareigūno vardą, nes Seimas A. Pociaus atleidimui pritarė nenurodydamas jokių motyvų.

REKLAMA

“Pagal VSD statutą, pareigūno vardo žeminimas – tai veika, kuria pareigūnas sudaro neigiamą, klaidingą visuomenės nuomonę apie Saugumo departamentą. A. Pociaus veika kaip tik atitinka šį apibūdinimą, tai patvirtino ir VTEK sprendimas, tad Prezidentas neturėtų baimintis įvardinti reiškinius jų tikraisiais vardais”,- sakė J. Razma.

Gegužės 10 d. Seimas kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, prašydamas ištirti A. Pociaus veiksmus bei sprendimus, apginti viešąjį interesą ir pranešti apie taikytiną teisinę atsakomybę. Atsakyme Seimui Generalinė prokuratūra paprašė pratęsti terminą savo sprendimui priimti iki birželio 29 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų