REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Birželio 19 d. Klaipėdoje, Kairių poligone, vyks pratybų „Gintarinė viltis 2007“ atidarymo ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA

Jau aštuntą kartą Lietuvoje organizuojamose pratybose „Gintarinė viltis“ susiburs kariai ir civiliai iš 11 valstybių – NATO narių bei šalių, bendradarbiaujančių su NATO pagal Partnerystės taikos labui programą – Armėnijos, Azerbaidžano, Didžiosios Britanijos, Estijos, Jungtinių Amerikos Valstijų, Kanados, Latvijos, Lenkijos, Lietuvos, Suomijos, Vokietijos, taip pat atstovai iš NATO daugianacionalinių štabų − iš viso per 1700 dalyvių. Stebėtojus į pratybas atsiųs Baltarusija, Gruzija, Moldova, Rusija ir Ukraina.

REKLAMA

Dvi savaites truksiančiose pratybose dalyviai dalinsis patirtimi iš ankstesnių misijų ir ruošis dalyvauti galimose NATO vadovaujamose taikos palaikymo operacijose. Pratybomis siekiama didinti dalyvaujančių šalių karių tarpusavio supratimą ir gebėjimą suderintai veikti tarptautinėje aplinkoje, mokytis bendrų karinių procedūrų.

Pratybų atidarymo ceremonijoje planuoja dalyvauti Lietuvos krašto apsaugos ministerijos ir kariuomenės vadovybė: krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, pratybų planavimo vadovas Lietuvos kariuomenės vadas generolas majoras Valdas Tutkus, pratybų vadovas Lauko pajėgų vadas brigados generolas Arvydas Pocius, kariuomenės ordinaras vyskupas Eugenijus Bartulis, taip pat kiti Lietuvos ir užsienio šalių svečiai.

REKLAMA
REKLAMA

Atidarymo ceremonijoje dalyvaujančių šalių himnus ir muzikinę programą pristatys Jungtinės Karalystės 101-ojo karališkojo artilerijos pulko dūdmaišių ir Lietuvos karinių jūrų pajėgų pučiamųjų instrumentų orkestrai.  

Po iškilmingos pratybų atidarymo ceremonijos poligone bus atidaryta ginkluotės paroda, kurioje bus eksponuojama pratyboms atgabenta suomių, britų, latvių, lietuvių, suomių ir  kitų dalyvių karinė technika ir ginkluotė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų