REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Garsus britų dainininkas Eltonas Johnas (Eltonas Džonas) šeštadienį pagrindinėje Kijevo Nepriklausomybės aikštėje surengė nemokamą labdaros koncertą, tikėdamasis atkreipti ukrainiečių dėmesį į AIDS plitimą.

"Aš atvažiavau čia paremti jūsų visų kovoje su AIDS!", - sakė dainininkas, kreipdamasis į žiūrovus, kurių susirinko apie 200 tūkstančių.

REKLAMA
REKLAMA

Pasiklausyti Eltono Johno atėjo Ukrainos prezidentas Viktoras Juščenka, taip pat buvęs šios šalies lyderis Leonidas Kučma ir Rusijos ambasadorius Kijeve Viktoras Černomyrdinas.

REKLAMA

Nors pastarosiomis dienomis Kijeve įsivyravo 30 laipsnių karščiai, į koncertą atvažiavo žmonių iš įvairių šalies vietovių. Kadangi koncertas buvo skirtas kovai su mirtina liga, scenoje nebuvo Eltonui Johnui įprastų spalvingų dekoracijų.

Prieš dainininkui pasirodant scenoje, fondas "AntiAIDS", kuriam vadovauja Leonido Kučmos duktė Jelena Frančuk, dalino aikštėje informacinę medžiagą apie AIDS ir sargius.

Koncertą tiesiogiai transliavo Ukrainos televizija.

Koncerto Nepriklausomybės aikštėje idėjai nepritarė radikalios ortodoksų organizacijos "Ukrainos piliečių ortodoksų sąjunga" nariai, kurie smerkia seksualines mažumas ir mano, kad jos yra viena AIDS plitimo priežasčių.

REKLAMA
REKLAMA

1992 metais Eltonas Johnas subūrė visuomeninę organizaciją kovai su AIDS. Savo svetainėje jis praneša, kad juos vedė "siaubas ir pyktis dėl ŽIV/AIDS plitimo ir to, kiek mažai daroma, teikiant pagalbą nukentėjusiesiems nuo viruso".

Tarp Europos šalių Ukraina užima vieną pirmųjų vietų pagal AIDS plitimą.

Ekspertų duomenimis, kas 10 min. vienas šios šalies gyventojas užsikrečia šia galimai mirtina liga. Iš viso Ukrainoje yra 400 tūkst. žmonių, užsikrėtusių ŽIV.

Kai kuriais duomenimis, po 10 metų kas penkiasdešimtas Ukrainos gyventojas bus viruso nešiotojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Specialistai mano, kad tarp užsikrėtusiųjų yra palyginti nedaug seksualinių mažumų atstovų. Anksčiau pagrindinis viruso plitimo šaltinis buvo injekcinė narkomanija, bet dabar AIDS kelia grėsmę visiems visuomenės sluoksniams.

"AIDS ir ŽIV plitimas - didžiulė mūsų šalies problema, bet žmonės apie tai daug nekalba, - sakė Petro Poliancevas - seksualinių mažumų teisių gynėjas, užsikrėtęs ŽIV. - Tikiuosi, Eltono Johno koncertas padės tai pakeisti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų