REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vidaus reikalų ministro Raimondo Šukio teigimu, svarbu teisiškai įtvirtinti policijos rėmėjų statusą, kurie galėtų ne tik pagelbėti pareigūnams, bet ir veikti savarankiškai.

REKLAMA
REKLAMA

Vidaus reikalų ministras Raimondas Šukys penktadienį vieši nesaugiausia paskelbtoje Utenos apskrityje. Pasak jo, artėjant vasaros sezonui ežeringoje Lietuvos apskrityje lankosi daug poilsiautojų, kurių saugumą policija gali ne visada užtikrinti, informuoja "Lrt.lt".

REKLAMA

Pasak ministro, vasarą prie ežerų suvažiuoja daug poilsiautojų, kurie ne visada būna geranoriškai nusiteikę, tad reikėtų sustiprinti policijos pajėgas.

„Policijos rėmėjų atstovai išsakė savo nuomonę, kaip reikėtų stiprinti policijos rėmėjų gretas arba jų įgaliojimus, išspręsti jų statuso problemą. Dabar pagal galiojantį įstatymą jie turi įgaliojimus tik dalyvaudami kartu su policijos pareigūnais“, – Lietuvos radijui sakė R. Šukys.

REKLAMA
REKLAMA

Ministro teigimu, policijos rėmėjų įgaliojimus būtina stiprinti artimiausiu metu – būtinai Seime inicijuosiu Policijos rėmėjų įstatymo naujos redakcijos rengimą ir priėmimą.

Pasak R. Šukio, būtina leisti policijos rėmėjams savarankiškai vykdyti savo funkcijas prižiūrint viešąją tvarką ar drausminant pažeidėjus.

Be to, ministras pasiūlė idėją, kad policijos rėmėjams būtų atlyginta už darbą – jiems galėtų būti mokami dienpinigiai.

Šiuo metu į pagalbą policijai yra pasirengę ateiti beveik 6 tūkst. žmonių. Policijos departamento duomenimis, policija turi 4 tūkst. 368 suaugusius ir 1 tūkst. 428 jaunuosius rėmėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų