REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiukšlių tvindomos sostinės vadovai šiandien paskelbė ultimatumą septynioms miesto atliekas tvarkančioms įmonėms. Jei per savaitę jos nesugebės susitvarkyti su savo pareigomis, Vilniaus savivaldybė nutrauks su jomis pasirašytas sutartis.

REKLAMA
REKLAMA

Atkreipdama dėmesį į pastaruoju metu mieste dažnai nekokybiškai teikiamas šiukšlių išvežimo paslaugas, nuo šiandien sostinės valdžia suteiks savaitės laikotarpį blogai dirbančioms įmonėms pagerinti savo veiklą, pranešė Vilniaus savivaldybės ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA

Vilniaus miesto savivaldybė yra pasirašiusi sutartis su septyniomis Savivaldybės skelbtą konkursą laimėjusiomis atliekas tvarkančiomis įmonėmis: UAB „VSA Vilnius“, UAB „Cleanaway“, UAB „Ecoservice“, UAB „A.S.A. Vilnius“, UAB „Atliekų tvarkymo tarnyba“, AB „Specializuotas transportas“, UAB „Švarus miestas“.

Pastaruoju metu pastebėta, kad kai kuriose seniūnijose atliekos nebuvo laiku išvežamos, susidarė antisanitarinės sąlygos. Už atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus praeitą savaitę UAB „Ecoservice“ buvo paskirtos administracinės nuobaudos, sakoma savivaldybės administracijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldybė kviečia būstą administruojančias įmones, daugiabučių namų bendrijas, individualių valdų savininkus, sodų ir garažų bendrijas prieš pasirenkant atliekas tvarkančią įmonę atsižvelgti į jos pastarojo laikotarpio veiklos kokybę ir rinktis tik atsakingai dirbančias įmones.

Naujos sutartys su atliekų vežėjais Vilniuje turės būti pasirašytos iki liepos 17 dienos. Iki naujų sutarčių sudarymo momento galios dabartinės sutartys su atliekas tvarkančiomis įmonėmis, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų