REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė nutarė kreiptis į Respublikos Prezidentą su prašymu suteikti Užsienio reikalų ministerijos Teisės ir tarptautinių sutarčių departamento direktoriui Andriui Namavičiui įgaliojimus derėtis ir parafuoti Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Makedonijos Respublikos Vyriausybės susitarimą dėl investicijų skatinimo ir apsaugos.

REKLAMA
REKLAMA

Sudarius Susitarimą, tiek Lietuvos, tiek Makedonijos ūkio subjektai būtų skatinami plėtoti verslą, jų investicijoms abiejose šalyse būtų suteiktos tarptautinės teisinės apsaugos garantijos. Didesnės užsienio investicijos Lietuvoje prisidėtų prie ekonomikos augimo ir teigiamai atsilieptų biudžeto įplaukų augimui.

REKLAMA

Susitarime kalbama apie kilnojamąjį ir nekilnojamąjį turtą, akcijas, obligacijas ir bet kurias kitas turtines teises, piniginius reikalavimus ar reikalavimus atlikti bet kokius ekonominę vertę turinčius veiksmus.

Šalys įsipareigoja saugoti intelektinės nuosavybės teises, visų pirma autorių teises, pramoninės nuosavybės teises (tokias kaip: patentai, pramoninis dizainas ir modeliai, prekių ženklai, juridinių asmenų pavadinimai), ir praktinę patirtį.
Numatyta, kad Lietuva ir Makedonija  visuomet užtikrina  investicijoms teisingą ir lygiavertį režimą, jų  visišką saugumą ir apsaugą, sakoma Vyriausybės pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų