REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai remontuojant prezidentūros rūmus, Prezidento kanceliarija kai kuriuos pirkimus ir remonto darbus atliko nesilaikydama įstatymų ir numatytų procedūrų, nustatė Valstybės kontrolė.

REKLAMA
REKLAMA

Nustatyta, kad rangovams sumokėta apie 0,5 mln. Lt daugiau nei numatyta sutartyje. Darbus turėjusios atlikti bendrovės atranka vykdyta nesilaikant taisyklių. Pažeidimų aptikta ir užsakant garsiojo prezidentūros „Versace“ tualeto remontą, pranešė LTV „Panorama“.

REKLAMA

Valstybės kontrolė teigia, kad nusikaltimo sudėties neįžvelgta, todėl į teisėsaugos institucijas nebus kreiptasi. Tačiau, anot valstybės kontrolierės pavaduotojo Viktoro Švedo, tai rodo kanceliarijos darbuotojų požiūrį į darbą.

„Tuos dalykus, kurie buvo atlikti ir kur nustatėme pažeidimus, šiek tiek gerbiant save ir savo darbą buvo galima padaryti išvengiant pažeidimų. Gal ir konkurso rezultatai būtų geresni buvę“, – sakė V. Švedas.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės kontrolės audito išvadose nurodoma, kad Prezidento kanceliarija, vykdydama prezidentūros dviejų tualetų remontą, sudarė sutartis su tiekėjais netaikydama Viešųjų pirkimų įstatyme numatytų taisyklių.

Remonto darbus turėjusios atlikti statybos bendrovės atranka buvo vykdoma nesilaikant Prezidento kanceliarijos nustatytos tvarkos.

Tualetų remontas, kuriuose įrengti prabangūs „Versace“ aksesuarai kainavo apie 250 tūkst. Lt.

Tuo metu kanceliarijai vadovavęs Osvaldas Markevičius sako, kad atliekant remonto darbus buvo daroma tai, kas buvo būtina.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Taigi reikia kaltą surasti. Negi bus tie kalti, kurie buvo minimi. Jeigu prisimenate visą skandalo eigą – argi ten tualetai buvo esmė“, – sakė O. Markevičius.

Pernai gruodį dėl kilusio tualetų skandalo iš kanclerio posto besitraukiantis O. Markevičius tikino, kad jis Prezidentūroje jautė patarėjų spaudimą esą jis nepageidaujamas.

Dabartinis Prezidento kanceliarijos vadovas Giedrius Krasauskas į telefono skambučius neatsiliepė. Pasak Valstybės kontrolės pareigūnų, būtent nuo jo priklauso, ar bus pradėtas tarnybinis patikrinimas dėl tuometinio kanclerio atsakomybės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų