REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki liepos 1 dienos krepšinio aistruoliai dar gali suskubti balsuoti už jų pagarbą bei įvertinimą pelniusius Lietuvos krepšininkus bei trenerius.

REKLAMA
REKLAMA

Tarpiniai balsavimo rezultatai liudija, kad būti įamžintais pirmojoje skulptūroje Lietuvos krepšiniui pretenduoja Arvydas Sabonis, Šarūnas Marčiulionis, Jurgita Štreimikytė-Virbickienė, Modestas Paulauskas bei Jonas Kazlauskas. Už juos savo balsus atidavė beveik visi balsavę krepšinio mėgėjai.

REKLAMA

"Iki balsavimo pabaigos dar liko beveik 20 dienų, todėl balsuoti ir taip padėkoti savo mėgiamam krepšininkui ar treneriui dar gali kiekvienas. Tik nuo krepšinio aistruolių valios priklauso, kurio žaidėjo ar trenerio pavardė puikuosis Lietuvos krepšinio istoriją atspindinčioje skulptūroje",- teigia Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Vladas Garastas.

Balsuoti ir rinkti iškiliausius krepšininkus bei trenerius galima interneto svetainėse - www.skulpturakrepsiniui.lt, www.zebra.lt ir www.lrt.lt. Jų rinkimai aprėpia keturis šalies krepšinio istorijos laikotarpius: nuo 1922-ųjų metų, kai šalyje krepšinis tik pradėjo populiarėti, iki šių dienų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso skulptūroje krepšiniui bus įamžinti 37-ių iškiliausių Lietuvos krepšininkų ir trenerių vardai iš 85 pretendentų sąrašo, kurį sudarė Lietuvos krepšinio federacijos atstovai.

Pasak V. Garasto, sąrašas formuotas, atsižvelgiant į žaidėjų pergales, iškovotas Lietuvos rinktinės sudėtyje.

Šiuo metu skulptūros kūrimas jau įsibėgėjęs - jos autorius skulptorius Tadas Gutauskas paruošė pirmuosius du granito luitus, kurie vaizduos krepšinio kamuolį laikančios rankos pirštus.

"Darbai vyksta kaip ir suplanuota, jau gerokai pasistūmėjome į priekį. Nekantraudamas laukiu balsavimo rezultatų pabaigos, kad pirmomis liepos dienomis galėčiau pradėti kalti pirmąsias pavardes",- tvirtina pirmosios skulptūros krepšiniui sumanytojas ir kūrėjas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TEO, UAB "Švyturys - Utenos alus", UAB "Philips" ir Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos remiama skulptūra kuriama įgyvendinant projektą "Tiems, kuriais didžiuojamės".

Kas ketverius metus ją papildys naujos krepšininkų pavardės ir Lietuvos krepšinio istorijai reikšmingi įvykiai, todėl savo vertės skulptūra nepraras ir ateityje.

Įspūdingų matmenų - 5,7 metrų aukščio ir 30 tonų svorio - paminklas krepšiniui bus atidengtas rugpjūčio pabaigoje, siekiant įkvėpti naujoms pergalėms į Europos krepšinio čempionatą išlydimą šalies vyrų rinktinę rinktinę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų