REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstiečiai liaudininkų ir pilietinės demokratijos frakcija nepritaria socialdemokratų siūlomam progresinių mokesčių įvedimui ir pasisako už socialiai orientuotus mokesčius - neapmokestinamojo minimumo didinimą, nes tai pajustų dauguma mažas pajamas gaunančių gyventojų, sakoma frakcijos išplatintame pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcijos vadovė, Valstiečių liaudininkų sąjungos valdybos narė Aldona Staponkienė stebisi tokia socialdemokratų iniciatyva.

REKLAMA

„Kodėl siūlomas toks socialdemokratų planas, kuriam nepritaria ne tik valstiečiai liaudininkai, bet ir kitos parlamentinės partijos? Ar tikrai siekiama rūpinis gyventojais, gaunančiais nedideles pajamas? Ko norima tokia socialdemokratų iniciatyvą? Socialinio teisingumo?" – pranešime cituojama A. Staponkienė.

Ekspertų teigimu, padidinus neapmokestinamų pajamų dydį iki 600 litų, būtų galima pasiekti daugiau socialinio teisingumo, nes pajamos padidėtų uždirbantiems iki 1000 litų žmonėms, o didesnes uždarbius gaunantiems - paliktų beveik esama tvarka.

Valstiečiai liaudininkai įsitikinę, kad socialdemokratų siūlomi progresiniai mokesčiai neatliks savo svarbiausios užduoties – negins labiausiai socialiai pažeidžiamų visuomenės sluoksnių interesų, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų