REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šeštadienio pavakarę Raudondvario (Radviliškio rajonas) poilsio bazėje finišavo Lietuvos žurnalistų autoklubo kasmet rengiamas tradicinis, jau dvyliktasis tarptautinis žurnalistų ralis "Lietuva-2007". Be šeimininkų, jame dalyvavo ekipažai iš Lenkijos, Estijos ir Latvijos. Prie starto linijos šiemet išsirikiavo 37 ekipažai, o ralio finišo liniją kirto 36.

REKLAMA
REKLAMA

Iki 1,6 litro variklių darbo tūrį turinčių automobilių klasėje nugalėjo "Formulės-1" lenktynių komentatorius A. Volungevičius su S. Miežiu. Šis duetas 1 min. 09,12 sekundės pranoko antroje vietoje likusį TV laidos "Autopilotas" Ramūno Fetingio ir Lauros Sondeckytės ekipažą, važiavusį su "Audi A3".

REKLAMA

Trečioji vieta atiteko žurnalo "AutoMoto" redaktoriui Linui Butkui su Geda Korsakiene, kurie su "Peugeot 107" nugalėtojams pralaimėjo 1 min. 19,11 sek.

Iki 2,0 litro variklių darbo tūrį turinčių automobilių klasėje nugalėjo TV laidos "Ekipažas" vedėjas D. Leonavičius su A. Šablevičiumi, 2 min. 07,60 sek. pranokę darbo ir komandos draugų V. ir P. Valiukevičių ekipažą.

Trečioje vietoje, nugalėtojams pralaimėjęs 4 min. 19,66 sek., su "Opel Astra" liko "Autoekspreso" redaktorius Artūras Pakėnas, kuriam šįkart talkino dukra Eidvilė.

REKLAMA
REKLAMA

Galingiausių, per 2,0 litro variklių darbo tūrį turinčių automobilių klasėje nugalėtojų laurai atiteko jau minėtam "Auto Bild Lietuva" V. Miliaus ir E. Poviliausko duetui, kurie sugebėjo įgyti 39,36 sekundės persvarą prieš antroje vietoje likusį svečių iš Lenkijos J. Jureckio ir A. Raszewskio ekipažą.

Klasės nugalėtojams pralaimėję 1 min. 07,73 sek. treti su "Mitsubishi Colt CZT" liko Donatas Stanionis su Stasiu Liku.

Rėmėjų arba VIP įskaitos laurai atiteko absoliučiai greičiausiam ralyje V.Bilinsko ir L.Gataučio ekipažui. Antri šioje įskaitoje liko Kęstutis Taškūnas su Andrejumi Savčenka, o trečioje vietoje - tėvo ir sūnaus Rimanto ir Rapolo Zapalskių ekipažas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Komandų įskaitoje dvyliktąjį tarptautinį žurnalistų ralį "Lietuva-2007" laimėjo jungtinė Lietuvos, Latvijos ir Estijos "Auto Bild" ekipa, surinkusi 32 taškus ir aplenkusi su 29 taškais antroje vietoje likusią "PR United" komandą bei trečiąją prizininkę "Delada - "Keturi ratai" komandą, pelniusią 24 taškus.

Iš užsieniečių geriausiai pasirodė "Team Polska" ekipa, pelniusi 23 taškus ir užėmusi ketvirtąją vietą.

Per dvi dienas žurnalistų ralio dalyviams teko įveikti 165,15 kilometro, neįskaitant pervažiavimo iš Kačerginės į Raudondvarį, maršrutą, kuriame buvo 18 specialiųjų ir greičio ruožų ir kurių bendras ilgis siekė 48,89 kilometro. Net 42,71 kilometro greičio ir specialiųjų ruožų driekėsi asfalto danga ir tik 6,18 - žvyro su suplūkta danga keliais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų