REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vietoje senosios greitosios medicinos pagalbos stoties Vilniuje iškils A klasės verslo centras. Nekilnojamojo turto vystytoja bendrovė „Eika“ į projektą ketina investuoti apie 140 mln. litų. Šiandien įmonė gavo leidimą rengti detalųjį sklypo planą.

REKLAMA
REKLAMA

Verslo centras stovės Žalgirio ir Linkmenų gatvių sankryžoje, Šnipiškėse. „Verslo traukos centras nuo Konstitucijos pr. plečiasi link Žalgirio g., taigi modernus biurų pastatas su komercinėmis patalpomis šioje vietoje – miesto plėtros kryptį atitinkantis sprendimas. Dabar gyvename patį įdomiausią statybų laiką, kuomet kūrybinė projekto grupė į vieną visumą bando sulydyti skirtingas savo idėjas ir fantazijas“, - sako „Eikos“ komercinių patalpų skyriaus vadovas Martynas Žibūda.

REKLAMA

Verslo centro statybas ketinama baigti 2009 m. Pasak projekto architekto Sauliaus Pamerneckio, kurio kūrybinėje biografijoje tai jau penktasis verslo centras, pastato sprendimams bus naudojamos modernios medžiagos, galvojama apie alternatyvios energijos šaltinius ir net galimybes panaudoti lietaus vandenį:

„Anksčiau užsakovai „spaudė“ kvadratinius metrus, įrengdami ankštus vestibiulius ir tamsius holus, o dabar jie siekia išskirtinumo ir patrauklumo. Rengdamas projektą galvosiu apie saulės nušviestą ramunių lauką. Tikiuosi, kad tame pastate dirbantys žmonės jausis panašiai“.     

REKLAMA
REKLAMA

Pasak M. Žibūdos, statoma estakada Geležinio vilko gatvėje, planuojama Kernavės bei aplinkinių gatvių rekonstrukcija žymiai pagerins automobilių srauto pralaidumą šioje miesto dalyje: „Aiškiai artėja laikas, kai biuro patalpos konkuruos ne kainomis, o įdomiais ir patogiais sprendimais. Geras susisiekimas ir talpios automobilių parkavimo aikštelės – tik kelios planuojamo konkurencinio pranašumo detalės“.

„Darbe praleidžiame gražiausiąją dienos dalį, tad pastato interjeras, šviesa ir spalva turi sukurti erdvę, tinkamą bendrauti. Laikai, kai biurai tebuvo dėžės, skirtos darbui, -- jau seniai praeityje“, -- sako M. Žibūda.   

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu biurų rinka Vilniuje sudaro 195.000 kv. m ploto, iš jų A klasės patalpų – 74.000 kv.m. „Eikos“ duomenimis, A klasės biuro patalpų užimtumas Vilniuje yra 97 proc. Pasak M. Žibūdos, laisvų A klasės patalpų rinkoje šiuo metu beveik nėra, o paklausa ateityje tik augs, tačiau jau dabar įmonė orientuojasi į naujausius biurų madų vėjus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų