REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kalifornijoje stojus šiam metų laikui neįprastai šaltiems orams, gubernatorius Arnoldas Schwarzeneggeris (Arnoldas Švarcenegeris) valstijoje paskelbė nepaprastąją padėtį.

REKLAMA
REKLAMA

A.Schwarzeneggerio raštinės išplatintame pranešime teigiama, kad nepaprastoji padėtis skelbiama dėl "ypatingai žemos temperatūros", keliančios grėsmę senyvo amžiaus, ligotų ir benamių žmonių gyvybei.

REKLAMA

Anot pareigūnų, šalčio gniaužtus atnešė arktinis žemo slėgio sūkurys, kuris slinkdamas nuo Aliaskos į pietus pasiekė Kaliforniją, ir oro temperatūra nukrito beveik iki rekordinio lygio.

Manoma, kad šeštadienio naktį oro temperatūra Los Andžele sieks tik 2 laipsnius šilumos, San Franciske - 0 laipsnių, o valstijos sostinėje Sakramente - 5 laipsnius šalčio pagal Celsijų. Tahojės ežero pakrantėse atšalo iki minus 20 laipsnių pagal Celsijų.

REKLAMA
REKLAMA

Penktadienį pietinio Kalifornijos San Diego rajono kalnuotose vietovėse žemę padengė maždaug 2-3 centimetrų storio sniego sluoksnis ir ledas, dėl to teko uždaryti kelias mokyklas.

Kaip praneša Nacionalinė meteorologijos tarnyba, kai kuriose kalnų vietovėse sniego esama jau 1 200 metrų aukštyje, o šeštadienį jo gali būti ir 455 metrų aukštyje.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų