REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nepritardami socialdemokratų iniciatyvai, ir pasisakydami už socialiai orientuotus mokesčius, valstiečiai liaudininkai yra už neapmokestinamojo minimumo didinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Valstiečių liaudininkų sąjungos Valdybos narė Aldona Staponkienė sako, jog „progresinių mokesčių įvedimas būtų žingsnis atgal ir sukeltų neigiamų pasekmių daugelyje gyvenimo sričių. Tai iškreiptų darbo rinkos procesą, mažintų žmonių paskatas imtis naujų darbų, gerai apmokamus aukštos klasės specialistus skatintų rinktis valstybes su mažesniais mokesčiais ir neskatintų emigrantų grįžti į Lietuvą".

REKLAMA

Pasak politikės, svarus argumentas prieš šią socialdemokratų iniciatyvą yra ir tas, jog didesnei daliai gyventojų tai tik padidintų mokesčių naštą, nes pastaruoju metu kylant atlyginimams, siūloma 15 procentų apmokestinama 1000 litų atlyginimo dalis įgautų vis mažesnį svorį, todėl vis didėtų apmokestinimo tarifas.

Aldona Staponkienė sako jog „ negalima pritarti šiai socialdemokratų iniciatyvai ir dėl to, kad proporcinių mokesčių sistema jau yra patvirtinta Vyriausybės programoje ir yra priimtas įstatymas nuo sausio 1 dienos visiems sumažinti mokesčius iki 24 procentų. Be to, mokesčių sistemos keitimas likus pusei metų, kai ūkio subjektai, turėdami teisėtus lūkesčius, planuoja į priekį savo finansinius resursus ir veiklą, būtų visiškai neracionalus ekonominis žingsnis".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų