REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Didžiojo aštuoneto (G-8) šalių lyderių antrosios pusės surengė savą, "partnerių", susitikimą ir aptarė vieną aktualiausių pasaulio problemų - demografiją.

REKLAMA
REKLAMA

Netoli Rostoko esančioje pilyje "Burg Schlitz " jie klausėsi Maxo Plancko demografinių tyrimų instituto direktoriaus Jameso W. Vaupelio (Džeimso Vaupelio) paskaitos apie demografinę padėtį G-8 šalyse.

REKLAMA

Šiame renginyje negalėjo dalyvauti tik Prancūzijos prezidento žmona Cecilia Sarkozy (Sesilija Sarkozi), jau išvykusi iš Heiligendamo. Likusios šešios ponios ir vienintelis džentelmenas - Vokietijos kanclerės Angelos Merkel vyras - mokslininkas chemikas Joachimas Saueris (Joachimas Zaueris), dėl kurio tradicinė "moteriška programa" ir buvo pavadinta "partnerių programa", dalyvavo diskusijoje.

Vėliau buvo padaryta trumpa pertraukėlė pusryčiams ir pasivaikščiojimui po gražų parką šalia pilies.

REKLAMA
REKLAMA

Pati pilis - trijų aukštų balta neoklasicizmo stiliaus vila, priklausiusi Schlitzams iki 1921 metų, o po nacionalizavimo 1945-aisiais tapusi laikina vokiečių pabėgėlių prieglauda. Vėliau čia įsikūrė senelių namai.

Praėjusio amžiaus paskutinįjį dešimtmetį vila tapo privačia nuosavybe ir dabar naudojama kaip viešbutis, nuomojama vestuvėms ir priėmimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų