REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo "Tvarkos ir teisingumo" (liberalų demokratų) frakcija pradėjo rinkti parlamentarų parašus dėl siūlymo rugpjūčio 23 d. Seime surengti iškilmingą posėdį, paminint mitingo, pasmerkusio Molotovo - Ribentropo paktą, dvidešimtmetį.

REKLAMA
REKLAMA

Frakcijos išplatintame pranešime sakoma, kad frakciją atstovaujantys Valentinas Mazuronis ir Dailis Barakauskas yra kreipęsi į Seimo pirmininką Viktorą Muntianą bei Seimo valdybą, siūlydami rugpjūčio 23 d. Seime surengti iškilmingą posėdį, skirtą paminėti Vilniuje prie A.Mickevičiaus paminklo surengto nesankcionuoto mitingo dvidešimtmetį, tačiau valdyba šį prašymą atmetė.

REKLAMA

Frakcijos seniūnas V. Mazuronis išreiškė nusivylimą tokiu valdybos sprendimu. Jis atkreipė dėmesį į paradoksą - esą okupacinė valdžia tuomet draudė rengti tokį mitingą, o dabartinė nepritaria siūlymui deramai jį paminėti.

1987 m. rugpjūčio 23 d. Lietuvos Laisvės lygos iniciatyva Vilniuje prie A. Mickevičiaus paminklo buvo surengtas tuometinės okupacinės Lietuvos valdžios nesankcionuotas, viešas mitingas. Jame buvo pasmerktas Molotovo - Ribentropo paktas ir pareikalauta Kremliaus vadovybės pripažinti paktą niekiniu nuo jo pasirašymo dienos, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų