REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
Aukščiausius Lenkijos valdžios postus užimantys broliai Kaczynskiai (Kačynskiai) užkirto kelią JAV prezidento George`o W.Busho (Džordžo V.Bušo) ir buvusio "Solidarumo" lyderio Lecho Walesos (Lecho Valensos) susitikimui, antradienį pranešė L.Walesai artimas šaltinis.

G.W.Bushas penktadienį Gdanske planavo susitikti su buvusiu profsąjungų lyderiu ir žmogaus teisių aktyvistu bei padėti vainiką prie paminklo, skirto judėjimui "Solidarumas", kuriam vadovavo L.Walesa, teigė šaltinis.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau šaltinis, nenorėjęs skelbti savo pavardės, teigė, kad JAV pusė atšaukė ceremoniją ir susitikimą, turėjusį įvykti prie laivų statyklos, tokio sprendimo priežastimi nurodydama pernelyg užimtą G.W.Busho darbotvarkę.

REKLAMA

Tačiau amerikiečiai pasiūlė surengti G.W.Busho ir L.Walesos susitikimą Gdansko oro uoste, bet šiai idėjai pasipriešino prezidentas Lechas Kaczynskis ir jo brolis, ministras pirmininkas Jaroslawas (Jaroslavas) Kaczynskis, pažymėjo šaltinis.

Broliai dvyniai įnirtingai priešinosi G.W.Busho ir L.Walesos, vieno įnirtingiausių savo kritikų, pasimatymui, pridūrė šaltinis.

Penktadienį numatytas G.W.Busho vizitas Lenkijoje yra jo kelionės po šešias Europos šalis, kuri pirmadienį prasidėjo apsilankymu Čekijoje, dalis.

REKLAMA
REKLAMA

G.W.Bushas Lenkijoje sustos dviem valandoms, per kurias aptars Vašingtono planą jos teritorijoje dislokuoti priešraketinio gynybos skydo raketas.

JAV prezidentas penktadienio popietę nusileis Gdansko oro uoste ir iš karto išvyks į netoliese Baltijos pajūryje esančią Juratos poilsiavietę susitikti su Lenkijos prezidentu.

L.Walesa, 1983 metais pelnęs Nobelio taikos premiją, yra atviras savo buvusių "Solidarumo" bendražygių, brolių Kaczynskių kritikas.

Jis apkaltino brolius, kad jie vadovaujasi "asmeniniu valdžios ir karjeros troškimu" ir išduoda "Solidarumo" idealus. L.Walesa prezidentą L.Kaczynskį net yra pavadinęs "silpnapročiu".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antradienį duodamas interviu Lenkijos visuomeniniam radijui, Lenkijos ministras pirmininkas tvirtino nieko nežinojęs apie planuojamą G.W.Busho ir L.Walesos susitikimą.

Tačiau jis pridūrė, kad "absoliučiai normalu, jog asmuo, įžeidęs valstybės vadovą, nekalbant apie ministrą pirmininką, neturėtų viltis susitikti" su tokio aukšto rango pareigūnais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų