REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pernai Lietuvoje nemažo susidomėjimo sulaukęs koncertas „Fete de la musique“ birželio 21-ąją ir vėl užlies Užupį. Čia prie Angelo pastatytoje scenoje koncertuos ne tik žinomos Lietuvos grupės, bet ir svečiai iš užsienio.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo koncertu prasidės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ koordinuojamas projektas „Tebūnie naktis“, truksiantis iki pat Joninių savaitgalio, sakoma pranešime spaudai.

REKLAMA

Pasak „Vilniaus festivalių“ generalinio direktoriaus Remigijaus Merkelio, Užupis koncertui buvo pasirinktas dėl ypatingos auros – džiaugsminga ir tolerantiška kiemelių, parkų ir skverų atmosfera idealiai atspindi šventės idėją vienoje erdvėje sukviesti įvairių muzikos stilių atlikėjus.

„Kasmet birželio 21-ąją daugiau nei 100 pasaulio valstybių sostinių, tarp jų ir Vilnius, rengia miestiečiams įvairių muzikos stilių koncertus, kurie pagal tradiciją yra nemokami“, – sakė R. Merkelys.

REKLAMA
REKLAMA

Renginyje, kuris prasidės 19 val., be žinomų Lietuvos  atlikėjų, dalyvaus ir svečiai iš Prancūzijos – garsi grupė „Sayag Jazz Machine“, išpopuliarėjusi kaip originalaus „electro-simfonijos“ stiliaus kūrėja, jau šešerius metus savo koncertuose naudojanti hiphopą, džiazą, spalvingas improvizacijas ir įspūdingą multimediją.

Ramią ir elegantišką džiazo muziką keis ironiški electro, breakbeato ir kitų modernių stilių muzikos ritmai.

Be džiazą su hip-hopu ir breakbeatu maišančių prancūzų, renginyje dalyvaus ir daugialypės muzikos sintezę propaguojanti grupė „Pieno lazeriai“, mažyte revoliucijos dalimi vadinama „SheeZzanova“, acid jazz, funk, disco ir hip-hop prieskonio turintys „Magic Mushrooms“ bei nuolatiniai Užupio menininkai – funk ir rock  stiliaus muziką atliekanti grupė „Bekešo vilkai“.

Po trijų valandų koncerto Mokytojų namų kiemelyje 23 val. vyks Afterparty, kuriame pasirodys DJ Goodman (Prancūzija) ir mažųjų klubų numylėtinis DJ Rocazz (Lietuva) – šventė baigsis tik auštant.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų