REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Manifestą gegužės 1-ąją paskelbusi "Naujoji Kairė 95" (NK) birželio 16-ąją rengia "Naujosios kairės" juodraštį 2007 “Naujųjų Skliautų” galerijoje Vilniuje, Ašmenos g. 10 (pradžia – 10 val.). Renginiui pasirinkta vieta – viena iš nedaugelio dar išlikusių viešų kultūrinių erdvių senamiestyje, kurias ketinama atimti iš visuomenės. NK95 taip demonstruoja solidarumą su viešų kultūrinių erdvių gynėjais ir skelbia karą jų privatizacijai.

REKLAMA
REKLAMA

Karščiausi šio meto komentatoriai ir aktyvistai susirinks į vėsų „Skliautų“ galerijos rūsį diskutuoti karščiausiomis Lietuvai temomis: nuo darbo ir socialinio susvetimėjimo iki “nuvorišų“ santykio su visuomene, nuo NK politinių idėjų sklaidos iki heteronormatyvios ideologijos aptarimo. Šiomis ir kitomis aktualiomis ir „tabu“ Lietuvoje laikomomis temomis kalbės Rasa Baločkaitė, Andrius Bielskis, Karolis Klimka, Tadas Leončikas, Gintas Mažeikis, Aušra Pažėraitė, Nida Vasiliauskaitė ir kiti.

REKLAMA

Naujoji Kairė 95 svies idėjinį iššūkį tiek „tautinėmis vertybėmis ir morale“ besidangstantiems, tiek viską vienu matu matuojantiems laisvosios rinkos fundamentalistams; tiek ir kairiaisiais besivadinantiems, bet priešingai besielgiantiems.

Konferencijos, kurią rengėjai skelbia esant atvira visiems: kritikams ir kritikuojamiems; rašantiems ir transliuojantiems; kalbantiems ir veikiantiems, pabaigoje numatytas vakaras su Oskaro Koršunovo teatru.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų