REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Stipriausios pasaulyje NBA lygos finalinės kovos, kuriose žais ir Žydrūnas Ilgauskas, pirmasis tokias aukštumas pasiekęs lietuvis, prasideda jau šį penktadienį. Visos varžybos dėl čempionų žiedų tarp San Antonio „Spurs“ ir Klivlendo „Cavaliers“ tiesiogiai bus transliuojamos TV1 eteryje.

REKLAMA
REKLAMA

San Antonijaus „Spurs“ komanda per paskutinį dešimtmetį yra iškovojusi daugiausiai pergalių NBA gretose ir nuo 99-ųjų jau ketvirtą kartą pasiekė NBA finalą.  Prieš tai „Spurs“ laimėjo visus tris finalus: 1999-ais nugalėjo Niujorko „Knicks“, 2003-ais Naujojo Džersio „Nets“, 2005-ais Detroito „Pistons“. San Antonijaus komandoje pirmu smuiku griežia Timas Duncanas, Tony Parkeris ir Emanuelis Ginobili. „Spurs“ treniruoja Gregas Popovičius, vienas geriausių lygos trenerių.  

REKLAMA

Klivlendo „Cavaliers“ žaidėjai pirmą kartą tapo NBA rytų konferencijos čempionais, tarp kurių ir vidurio puolėjas Žydrūnas Ilgauskas. Į NBA finalą patekęs pirmasis lietuvis „Cavaliers“ komandoje sėkmingiausiai kovoja dėl atšokusių kamuolių (vidutiniškai po 9.5 per rungtynes) ir yra antras pagal rezultatyvumą (vidutiniškai pelno po 13.8 taško). Klivlendo ekipoje neįtikėtinai rungtyniauja ir dvidešimt dvejų metų LeBronas Jamesas. Rezultatyviausias komandos žaidėjas atkrintamosiose varžybose vidutiniškai pelno po 25.8 taško. „Cavaliers“ treniruoja Mike‘as Brownas, vienas jauniausių lygos trenerių. 2003-ais jis buvo Grego Popovičiaus asistentas ir tapo NBA čempionu su „Spurs“ komanda. Dabar Brownas kitoje barikadų pusėje ir jo žinios apie San Antonijų labai pravers Klivlendo komandai lemiamose dvikovose.  

REKLAMA
REKLAMA

Krepšinio specialistų vertinimu, finalo favorite vadinama San Antonijaus „Spurs“ komanda, tačiau reguliariajame čempionate Klivlendo žaidėjai abu kartus nugalėjo San Antonijaus krepšininkus.  

NBA finalų grafikas:

1. Penktadienis, Birželio 8d. 04:00 Tiesioginė transliacija iš San Antonijaus.
2. Pirmadienis, Birželio 11d. 04:00 Tiesioginė transliacija iš San Antonijaus
3. Trečiadienis, Birželio 13d. 04:00 Tiesioginė transliacija iš Klivlendo
4. Penktadienis, Birželio 15d. 04:00 Tiesioginė transliacija iš Klivlendo
5. Pirmadienis, Birželio 18d.* 04:00 Tiesioginė transliacija iš Klivlendo
6. Trečiadienis, Birželio 20d.* 04:00 Tiesioginė transliacija iš San Antonijaus
7. Penktadienis, Birželio 22d.* 04:00 Tiesioginė transliacija iš San Antonijaus

Varžybų kartojimai tą pačią dieną 21 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų