REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programoje dalyvaujanti manufaktūra-galerija ,,Jūratė“ (Didžioji g. 20/1) kiekvieną penktadienį iki spalio mėnesio kviečia vaikus į nemokamas audimo ir rinktinių juostų audimo pamokas.

REKLAMA
REKLAMA

Vykdydama Vilniaus miesto savivaldybės remiamą projektą „Jūratė audžia juostą“, manufaktūra „Jūratė“ laukia vaikų ir jaunimo, norinčio išmokti austi bei prisidėti prie seniausio lietuvių tekstilės amato išsaugojimo. Audimo pamokų dalyviai susipažins su lietuviško audimo ypatybėmis, galės pabandyti austi senovinėmis kaimiškomis staklėmis, išgirs su šiuo amatu susijusios lietuvių tautosakos – pasakų, legendų, mitų, dainų, prietarų. Čia vaikai patys galės austi ant specialių rėmų, įgyvendinti savo idėjas.

REKLAMA

Kas antrą penktadienį dėstytoja Vita Babičienė supažindins su jau nykstančiu ir į UNESCO nacionalinio paveldo sąrašą įtrauktu rinktinių juostų audimu. Į šiuos užsiėmimus kviečiami vyresnio amžiaus moksleiviai ir studentai.
Numatoma užsiėmimų trukmė – nuo 1 iki 2 val. Norintieji dalyvauti pamokose kviečiami registruotis iš anksto manufaktūroje „Jūratė“ telefonu 231 4005.

Populiarindama audimo ir juostų rišimo meną, pernai rugpjūtį atsidariusi manufaktūra-galerija ,,Jūratė“ (www.jurate.eu) nuolat rengia įvairias švietėjiškas programas vilniečiams bei miesto svečiams. Tekstilės amatininkai bendradarbiauja su Vilniaus dailės akademija, rengia bendrus  projektus su akademijos studentais ir absolventais. Ypač daug dėmesio skiriama vaikų švietimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų