REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį penktadienį klube „Gravity“ startuoja bendra "Sutemų" bei garsiausios techno komandos Lietuvoje "Techstylism" bendra 3 renginių serija. Pirmoje dalyje pasirodys  daugiau kaip du dešimtmečius grojantis prodiuseris bei diskžokėjas Andrew Weatherall. Svečiui talkins serijos organizatoriai Pagalvė ir Daimon bei Sutemos Djs.

REKLAMA
REKLAMA

Beje, serija neturės jokio pavadinimo – savo darbą atliks dviejų komandų pristatomi įžymių svečių vardai ir pavardės. Po Andrew Weatherall seks dar du itin svarbūs savose muzikos scenose svečiai – tai Joris Voorn bei Thomas Fehlmann.  Verta paminėti ir tai, kad tai pirmas kartas, kuomet „Sutemos“ ir „Techstylism“ susijungia. Be to, tai pirmieji „Techstylism“ renginiai klube „Gravity“.

REKLAMA

Lauktas sugrįžimas

Lygiai prieš metus savo pirmąjį pasirodymą „Gravity“ surengęs bei tarp pačių geriausių 2006-ųjų klubo svečių vardintas Andrew Weatherall sugrįžtą į Vilnių. Su tokiomis garsenybėmis, kaip Danny Rampling bei Paul Oakenfold, lyginamas diskžokėjas pažadėjo dar vieną istorijos pamoką, kurioje skambės daug niekur negirdėtos muzikos: „Savo vakarėliuose aš nemėgstu groti tai, ką groja kiti, daugiau mažiau leidžiu tik tai, ko žmonės iki šiandien dar nebuvo girdėję“.

REKLAMA
REKLAMA

„Myliu tave Andrew...“ šiuos žodžius spiegiau daugybę kartų. Nors DJ pradėjo lėtai, palengva jis pasiglemžė visą šokių salėje esančią minią ir nepaleido iki pat 4 valandos ryto. Andrew Weatherall, kaip tikra legenda, „dvelkė“ nepaprasta charizma. Aš „kaifavau“ nuo jo muzikos, mėgavausi viskuo, ką jis grojo, nes buvo net geriau nei tikėjausi“ - taip prieš metus po vakarėlio aimanavo „Gravity“ naujienlaiškio autorė Goda.

Gyva legenda

Andrew Weatherall - tai 43 metų „Warp Records“ guru, vienas elektroninės muzikos pionierių, grupių „The Sabres Of Paradise“ bei „Two Lone Swordsmen“ įkūrėjas ir lyderis, amžinas diskžokėjas, genialusis prodiuseris, dainininkas, rašytojas ir net 3 įrašų kompanijų įkūrėjas. Apie jį būtų galima rašyt be sustojimo, o svarbiausia yra tai, kad jis tiesiai šviesiai vadinamas legenda bei iki šiol yra vienas labiausiai gerbiamų muzikos žmonių D. Britanijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis yra gyva legenda, kuriam su pagarba ranką spaudžia visi - pradedant nuo naujokų, baigiant muzikos žvaigždėmis, tarp kurių „Chemical Brothers“, „Underworld“, Fat Boy Slim, „Groove Armada“, „Oasis“, bei kitos garsios grupės“, - rašoma britų žurnale NME.

Iš viso žinomas britas išleido daugiau nei 10 albumų, remiksavo virš šimto tokių įžymybių, kaip Bjork, „Primal Scream“, „New Order“, „The Orb“, „Leftfield“, „Death In Vegas“, „Texas“, „Stereo MC's“, Ricardo Villalobos, bei daugybės kitų kompozicijų, o taip pat prodiusavo beveik visus žinomos grupės „Primal Scream“ albumus. Beje, prieš kelis mėnesius parduotuves pasiekė šeštasis „Two Lone Swordsmen“ diskas „Wrong Meeting“.

REKLAMA

Toliau – Joris Voorn bei  Thomas Fehlmann

Jau liepos 20 d. bendroje „Sutemų“ bei „Techstylism“ serijoje pasirodys Olandijos techno Van Gogu vadinamas Joris Voorn, kuris gegužės pabaigoje išleido savo naujausią albumą. Nuo pat debiutinio vinilo Laurent Garnier, Carl Craig, Carl Cox bei amžiną atilsį John Peel liaupsintas prodiuseris ne vienerius metus yra vienas labiausiai laukiamų techno atlikėjų Lietuvoje. Naujausiam Joris Voorn diskui „From A Deep Place“ prognozuojama labai didelė sėkmė, tai patvirtino ir gegužės pradžioje Kaune apsilankęs Jeff Mills, kuris ne tik gyrė šį   olandą, bet ir sugrojo keletą kūrinių iš šio jo albumo..

REKLAMA

Rugpjūčio 10 d. - „gyvą“ pasirodymą surengs vienas iš legendinių minimalistinės muzikos pionierių, pirmąją savo įrašą išleidusių dar 1982-ais, vokietis Thomas Fehlmann. Kažkada buvęs nuolatinis „Basic Channel“ bei Juan Atkins prodiuseris, paskutinius 10 metų jis - pilnateisis legendos „The Orb“ narys. Šiuo metu jis „ant bangos“, nes Thomas grojama muzika bei jį atstovaujanti įrašų kompanija „Kompakt“ yra labai madingi. O be to, vos gegužės pradžioje vokietis išleido savo naująjį diską "Honigpumpe".

Pigesni bilietai:
http://www.bilietai.lt/axtweb/view/evt-desc/1.0-lt-EDS001000002013
Andrew Weatherall interviu:
http://www.djscene.lt/article?id=215
Daugiau informacijos:
http://www.sutemos.net/lt/events
http://www.techstylism.lt/
http://myspace.com/twoloneswordsmen

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų