REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusiškos raketos bus nutaikytos į naujus taikinius Europoje, jei žemyne bus dislokuota dalis JAV „strateginio branduolinio potencialo“ ir ji kels grėsmę Rusijai, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, duodamas interviu Vakarų žiniasklaidos atstovams.

REKLAMA
REKLAMA

„Akivaizdu, jei dalis JAV strateginio branduolinio potencialo atsiranda Europoje ir mūsų karinių specialistų manymu kelia mums grėsmę, tai mes būsime priversti imtis atitinkamų atsakomųjų veiksmų. Kokie jie? Žinoma, pas mus turi atsirasti naujų taikinių Europoje“, - pareiškė V. Putinas.

REKLAMA

Pasak jo, kokiomis priemonėmis prireikus bus sunaikinti tie objektai, kurie Rusijos kariškių manymu kelia grėsmę Rusijos Federacijai, esąs „technikos dalykas“. „Balistinės ar sparnuotosios raketos, o gal visiškai naujos sistemos – kartoju, tai technikos dalykas“, - pridūrė V. Putinas, davęs suprasti, kad rusiškos raketos gali būti nutaikytos ne tik į objektus Europoje, bet ir JAV teritorijoje.

Su didžiausių „G8“ šalių žiniasklaidos priemonių atstovais V. Putinas susitiko penktadienį, prieš išvykdamas į Vokietijoje trečiadienį prasidėsiantį „G8“ šalių vadovų susitikimą. Nors pagal susitarimą šis interviu turėjo būti paskelbtas ne anksčiau nei pirmadienį, sekmadienį jo ištraukas išspausdino Vokietijos žurnalas „Der Spiegel“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų