REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, domėdamasis užsienio valstybių specialiųjų tarnybų parlamentinės kontrolės mechanizmu, susitiko su JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto delegacija, pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo metu buvo diskutuojama apie specialiųjų tarnybų parlamentinės kontrolės ypatumus, specifiką, apimtį bei kitus aspektus, apsikeista nuomonėmis apie parlamentinę kontrolę vykdančių komitetų sudėties ir aptarnaujančio personalo formavimą, .

REKLAMA

Atsakydami į komiteto pirmininko Algimanto Matulevičiaus klausimą, kokios sankcijos galėtų sulaukti JAV Centrinės žvalgybos agentūros direktorius, jei vykstant parlamentiniam tyrimui jis bandytų kaip nors paveikti tyrimą, pavyzdžiui, daryti viešus pareiškimus, delegacijos nariai patikino, kad tokių atvejų JAV istorijoje nėra buvę ir tokio specialiųjų tarnybų vadovo elgesio jie negalį įsivaizduoti.

JAV delegacija taip pat pristatė, kaip yra organizuojamas Žvalgybos komiteto darbas, kokiu aspektu jie atlieka specialiųjų tarnybų parlamentinę kontrolę, kaip detaliai susipažįstama su jų atliekamomis užduotimis, tyrimais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų