REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno "Žalgirio" viceprezidentas Gediminas Navikauskas tikina, kad Nemuno salos sporto arena per savaitę neatpigo daugiau nei du kartus – buvo tik sumažintas miesto koncesijos mokestis, o likusius pinigus tikimasi gauti iš ES.

REKLAMA
REKLAMA

Pirminis Prancūzijos bendrovės „Bouygues Batiment International" pasiūlytas arenos projektas, jei būtų pasirašyta koncesijos sutartis, miestui būtų kainavęs 487 milijonus litų, tačiau Kauno vadovai pareiškė, kad už areną nebus mokama daugiau nei numatyta koncesijos įstatyme – 200 milijonų litų, rašo naujienų portalas Delfi.lt.

REKLAMA

BBI sutinka areną pastatyti savivaldybei per 25 metus sumokant 200 milijonų litų, tačiau tai nereiškia, kad arena per savaitę atpigo beveik du su puse karto.

„Projekto vertė buvo 487 milijonai litų. Dabar projektą kiek supaprastinus, kaina pirminiais duomenimis sumažėjo iki 440 milijonų litų. Galbūt kaina dar labiau sumažės. 200 milijonų skirtų miestas, o likusius pinigus – ES. Paprasta aritmetika. Kuo daugiau duos ES, tuo mažiau reikės Vyriausybės paramos. Tokia yra schema ir tai nėra jokia aferinė schema. Niekas per naktį kainos du kartus nesumažino. Čia paprasčiausiai sumažinta miestui našta", - sakė G.Navikauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Kad apie 60 proc. sumažinta Kauno arenos kaina yra prencūzų bendrovės aferos įrodymas, rašė "Laikinoji sostinė". Pareiškę, kad labai kokybišką kompleksą galima pastatyti ne tik už 480 mln., bet ir 200 mln. Lt, projektuotojai nustebino politikus, verslininkus ir architektus, rašoma dienraštyje.

„Akropolį“ ir ne vieną „Maximos“ prekybos centrą pastačiusios bendrovės „Mitnija“ akcininkas, miesto tarybos narys Kęstutis Mikėnas sakė, kad jam gyvenime nėra tekę susidurti su atveju, kad numatoma kaina būtų sumažinta iki 60 proc.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didelės sėkmės atveju kainą galima sumažinti 10 ar net 15 procentų“, – sakė jis dienraščiui.

Miesto tarybos narys Erikas Tamašauskas teigė, kad jo nuomone, konsorciumo pasiūlymas statyti areną už 487 mln. Lt buvo aferistinis. "Supratę, kad naujoji valdžia nesirengia nuolaidžiauti ir atsižvelgia į miesto gerovės interesus, prancūzai prabilo apie tikrąją kainą. Tokiais, švelniai tariant, gudravimais, turėtų pasidomėti teisėsaugos institucijos“, – sakė  jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų