REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės kišenė plačiau atveriama saviems

Socialdemokratai stengiasi, kad į jų proteguojamas savivaldybes būtų investuota daugiau biudžeto lėšų, rašo „Kauno diena“.

REKLAMA
REKLAMA

Valdantieji socialdemokratai naudojasi privilegija skirstyti valstybės pinigus, todėl daugiau jų nukreipia į tuos miestus ar rajonus, kuriuos valdo arba juose buvo į Seimą išrinkti jų partijos kolegos, teigia dienraštis.

REKLAMA

Pavyzdžiui, Druskininkams, kuriuos jau daug metų valdo socialdemokratas Ričardas Malinauskas, 2005 m. buvo skirta 5,4 mln. litų, 2006 m. – 5,6 mln. Tuo tarpu gerokai didesnei Palangai prieš dvejus metus skirta tik 1,1 mln., o pernai – vos 562 tūkst. litų.

Joniškio rajono, kuriame į Seimą buvo išrinktas socialdemokratas Jonas Juozapaitis, užpernai atiteko 2,9 mln., pernai – 2,6 mln. litų. Gerokai didesniam Jonavos rajonui 2005 m. skirta tik 952 tūkst. litų, 2006 m. – 2,4 mln.

REKLAMA
REKLAMA

Kaišiadorių rajono gyventojai jau dvi kadencijas iš eilės į Seimą renka socialdemokratą Bronių Bradauską. Užpernai Kaišiadorims buvo skirta 6,2 mln. Lt, pernai – 6,1 mln. Šis rajonas laikomas vienas iš šalies rekordininkų pagal skiriamas valstybės investicijas.

Tuo tarpu čia pat esančiam Kaunui valstybės investicijų programoje lėšų buvo numatyta daug mažiau, nei Kaišiadorims. 2005 m. Kaunui skirta tik 3,1 mln. Lt, 2006 – 5,1 mln.

Negailima pinigų ir Vilkaviškiui, kuriame į Seimą išrinktas dabartinis susisiekimo ministras Algirdas Butkevičius, Prienams, kurių atstovas Seime yra socialdemokratas Juozas Palionis, Šilalei, į Seimą išrinkusiai buvusį finansų ministrą Zigmantą Balčytį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Opozicija teigia pastebinti, kad valstybės kišenę valdantieji plačiau praveria saviems, tačiau prisipažįsta, kad pakeisti padėtį yra labai sunku.

„Valdančioji partija visuomet suras būdų, kaip labiau pinigais paskatinti tuos miestus ar rajonus, kurių rinkėjai šiai partijai davė daugiau balsų“, - „Kauno dienai“ sakė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto narys, Tėvynės sąjungos atstovas Rimantas Dagys.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų