REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kai kurie prekeiviai apgauti indekso šuolių aukštyn, turėjo nusivilti - viskas vyksta pagal vasaros planą. Rinka akla naujienoms ir metiniams prospektams. Grėsmės, kad, kad Lietuva turės silpnesnį skolinimosi reitingą, ir neišspręstų ekonominių problemų – vis realesnės. Tikėtina, kad investuotojai negrįš, kol nebus aiškesnės šalių vystymosi perspektyvos. Kiti, belūkuriuodami, nusiperka vieną kitą akciją.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmadienio apyvarta be tiesioginių sandorių - 4,1 mln. Lt. Brangusių ir pigusių akcijų santykis - 17/11. Didžiausia apyvarta -1,59 mln. Lt „Ūkio banko“ (UKB1L) akcijomis. Prekyba TEO (TEO1L) nebuvo aktyvi - apyvarta siekė 564 tūkst Lt.

REKLAMA

Banko „Snoras“ grupės (SRS1L) neaudituotas grynasis pelnas pirmą ketvirtį pasiekė 17,8 mln. Lt - 26,3 proc. daugiau nei pernai tuo pat metu. Akcijos kaina pakilo 2,16 proc. iki 4,72 Lt. SRS1L sunkiai sekasi persiristi per 5 Lt ribą, tikėtina, kad ir šis kilimas - tik laikinas.

2007 m. gegužės 21 d. baigėsi privalomas AB "Mažeikių nafta" akcijų pardavimas (squeeze-out). Teismo sprendimu, nepardavusiųjų akcijos bus perrašomos bendrovei supirkimo kaina.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio apyvarta be tiesioginių sandorių - 4,7 mln. Lt. Brangusių ir pigusių akcijų santykis - 15/9. Įvyko didelis tiesioginis sandoris „Vilniaus vingis“ (VNG1L) akcijomis, 5,85 Lt už akciją - iš viso 11 mln. Lt. TEO1L apyvarta grįžo į ankstesnes įprastas ribas - 1,33 mln. Lt. AB „Invalda“ (IVL1L) pasiekė 15 Lt kainą.

Trečiadienio apyvarta be tiesioginių sandorių - 5,1 mln. Lt. Brangusių ir pigusių akcijų santykis - 12/9. Kilo kiek didesnis susidomėjimas „Apranga“ (APG1L) – prekybos apyvarta pasiekė 1,65 mln. Lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskelbta, kad bus bandoma parduoti „Ekraną“ - kreditorių komitetas patvirtino parduodamo turto kainą - 300 mln. Lt. Bendrovės skolos siekia 299 mln. Lt. Bus stengiamasi bendrovės turtą parduoti kartu kaip vieną prekę, nors nepriklausomi nekilnojamojo turto ekspertai "Ekrano" nekilnojamąjį turtą ir infrastruktūrą yra įvertinę tik 67 mln. litų. Vargiai tikėtina, kad gamykla bus parduota visa.
Ketvirtadienio apyvarta be tiesioginių sandorių - 3,5 mln. Lt. Brangusių ir pigusių akcijų santykis - 4/25
Didžiausią apyvartą - 920 tūkst. Lt pasiekė „Ūkio bankas“ (UKB1L).

REKLAMA

„Klaipėdos baldai“ (KBL1L) - bendrovė, kurios listingavimasį biržoje vis sunkiau suprasti, - metiniame prospekte paskelbė apie savo rizikas -  naujų konkurentų su mažesniais kaštais įėjimo į rinką pavojų ir galimą konkurentų dempinginių kainų taikymą.

O smulkiam investuotojui didžiausia rizika ir kliūtis - tai, jog „Klaipėdos baldų“ pagrindinis ir vienintelis didmeninis pirkėjas yra UAB „SBA baldų kompanija“. KBL1L kaina nuosekliai krenta jau nuo 2005 metų pabaigos.

Aktyviai buvo prekiaujama TEO1L - apyvarta siekė 659 tūkst. litų.

APG1L akcijos kaina krito iki 17,15 Lt.

Penktadienio apyvarta be tiesioginių sandorių - 1,4 mln. Lt. Brangusių ir pigusių akcijų santykis - 14/11. Diena baigėsi dar mažesne apyvarta nei praėjusios savaitės pirmadienį. Didžiausių akcininkų ryžtas parduoti „Snaigę“ jau nebekelia abejonių - atliekamas veiklos auditas ir vyksta susitikimai tarp potencialių investuotojų ir bendrovės vadovybės.

REKLAMA

Pirmadienį paskelbti AB „City Service“ akcijų platinimo prospektai – prekeiviai šurmuliuoja ir svarsto visus už ir prieš. Akcijų siūlymo terminas: 2007 m. gegužės 21 d. - 2007 m. birželio 1 d. Kainos intervalas: 11,76 Lt - 13,24 Lt.

„City Service“ – tokių komunalinių paslaugų pirmeiviai Rytų Europoje. Plėtros prioritetai - Rusija, Ukraina ir Latvija, šiemet pajamas planuoja padvigubinti.

Platinimas įmanomas tik per „Hansabanko“ sistemą. Nemažas nepatogumas, nors „Hansabankas“  gal ir pritrauks papildomų klientų. Galima spėti, kad bendrovė IPO stengsis išnaudoti pajamų diversifikavimui ir mažinti priklausomybę nuo pagrindinių klientų: UAB „Vilniaus energijos“ ir UAB „Litesko“, pardavimai kuriems 2006 metais sudarė 49 proc. „City Service“ grupės pardavimų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors kelių savaičių prekyba nuosaiki – yra ryškensių pokyčių: kyla SAN1L ir IVL1L akcijos, kiek nukrito APG1L.

OMXV savaitės pokytis - 0,32 proc. į viršų

Birža biržai

Įpratome, kad VVPB juda sinchroniškai kartu su pasaulio rinkoms, ir netrukus turėsime dar vieną priežastį panašumui - didžiausia JAV elektroninės prekybos birža NASDAQ įsigijo OMX už 3,7 mlrd. USD ir toliau sieks pirkti biržas Europoje, Azijoje ir Pietų ir Šiaurės Amerikoje. NASDAQ prisijungusi OMX, išaugo iki didžiausios pasaulio biržos, o jos dalimi OMX banginio pilve tapo ir Vilniaus birža. NASDAQ biržoje paprastai listinguojamos technologinės kompanijos, todėl šis pavadinimas ir jo indeksai buvo nuolat linksniuojami dot-com burbulo sprogimo metu.

REKLAMA

Naujasis junginys vadinsis NASDAQ OMX Group. Dar anksti spręsti apie prekybos sistemų suderinimą (OMX prekybos platforma - Genium, NASDAQ - INET) ir ką galėtų iš to laimėti prekeiviai. Kol kas abiejų biržų vadovai daugiau kalba apie kaštų sinergiją. Panašu, kad Vilniaus biržoje prekybos svyravimai taps didesni. O nauja jungtinė birža regione lengviau laimės kovas dėl naujų IPO klientų.  Susijungimą planuojama baigti metų pabaigoje.

S&P švelnus perspėjimas. Greenspano žodis - kūjis

„Standard & Poor's“ trečiadienį patvirtino Lietuvai anksčiau suteiktus A ilgalaikio skolinimosi ir A-1 trumpalaikio skolinimosi reitingus. Tik ilgalaikio skolinimosi perspektyvą pakeitė iš stabilios į neigiamą. Gan korektiškas signalas. Tikėtina, kad ir į jį nebus atsižvelgta – nes svarbių asmenų komentarai buvo panašūs į užkalbėjimus, jog viskas tebesą gerai.

REKLAMA

Tolimos Kinijos Šanchajaus indeksą vėl talžė A. Greenspano kūjis. Vis daugiau investuotojų erzina jo komentarai, nes tos recesijos kaip nėr taip nėr. Bet refleksas „o Greenspanas pasakė“ išlieka. Ko gero, labiausiai nepatenkinti tokiais svyravimais fondų valdytojai, kuriems dar tenka sekti konferencijas, kuriose pasirodo buvęs FRB vadovas. Greičiausiai visi taip įpras prie perspėjimų apie per greitą Kinijos plėtrą, kad nepastebės tikrųjų pavojaus ženklų.

Šią savaitę sužavėjo vienos tolimos ir skurdžios šalies finansų ministro komentaras, kad ekonomikai didesnę įtaką daro orai nei finansų ministerija. Radikalus ekonominio fatalizmo mokyklos požiūris. Greičiausiai, Vyriausias meteorologas šalyje - svarbiausias pareigūnas. Panašu, kad tos šalies ekonomiką dar gelbsti tai, kad jos vystymosi nekomentuoja Greenspanas.

Monotonija portfelyje. Mikroskopiškai lėtai auga SAB1L ir TEO1L .

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų