REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per mėnesį – du žemynai  ir aštuonios šalys, 10 tūkstančių kilometrų, įveiktų dvidešimties metų senumo mersedesu. Tai tik keli statistiniai faktai iš keturių dalių realybės dokumentikos ciklo „Afrika LT“, kurį birželį parodys Lietuvos televizija.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš Kalėdas nedidelė keturių draugų grupelė – laidų vedėjas ir prodiuseris Martynas Starkus, muzikantas Viktoras Diawara, žurnalistas Vytaras Radzevičius ir režisierius Jonas Juozapaitis – iš jaukios prieššventinės Europos leidosi į Vakarų Afrikos nežinomybę. Viktorui rūpėjo aplankyti gimtinę Malį ir jame gyvenančius tėvus, o kitiems ekipažo nariams knietėjo ne tik pažinti Juodąjį žemyną, bet ir atrasti ten išsivarsčiusių lietuvių.

REKLAMA

Slapta kamera ketveriukei pavyko nufilmuoti Afriką tokią, kokios nemato „komerciniai“ turistai. Korupcija pasienio ir muitinės postuose, vagystės iš automobilių, kontrabandininkų gaudynės, derybos su vietos pareigūnais netikėčiausiose situacijose – visa tai pamatysime dokumentinėje nuotykių dramoje „Afrika LT“ (aliuzija į „LT United“?).

Išvažiavęs iš Vilniaus praėjusių metų gruodžio 23-ąją, linksmasis ketvertas namo grįžo tiktai sausio 21-ą. Iš Lietuvos per Lenkiją, Vokietiją, Prancūziją, Ispaniją, Maroką ir Mauritaniją jie pasiekė Malio sostinę Bamako. Čia gyvena Viktoro Diawaros tėvai, kurių jis nematė jau keletą metų.

Pažintis su jais ir Vakarų Afrikoje gyvenančiais lietuviais – ne mažiau intriguojanti filmo dalis.

Kitokia Afrika kitokių lietuvių akimis – realybės dokumentikos cikle „Afrika LT“ (aut. M. Starkus) kiekvieną birželio trečiadienį 21.10 per Lietuvos televiziją. Pirmoji dalis – jau birželio 6-ąją!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų