REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neseniai atlikta itin išsami apklausa rodo, kad JAV gyvenantys musulmonai gana sėkmingai integruojasi į šalies visuomenę, rašo „International Herald Tribune”.

REKLAMA
REKLAMA

Dauguma JAV musulmonų tiki Amerikos visuomenės vertybėmis ir pasisako prieš religinį ekstremizmą, rodo tyrimas.

REKLAMA

71 proc. respondentų teigė, kad jiems yra priimtina amerikiečių sėkmės formule „daug dirbsi - daug pasieksi”. 8 iš 10 respondentų teigė, kad gyventi bendruomenėje jiems yra sudarytos puikios arba gana geros sąlygos. Jų pajamos yra beveik tokios pačios kaip vidurinės klasės amerikiečio.

Kita vertus, net 53 proc. sakė, jog jų gyvenimas ryškiai pablogėjo po Rugsėjo 11 dienos atakų. Kiti žmonės juos dažnai tapatina su teroristais. 1 iš 4 šalies musulmonų teigė patyręs diskriminaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pagal apklausą, JAV musulmonai į religinį fundamentalizmą linksta kur kas mažiau negu kitur gyvenantys Islamo atstovai .

Tik 5 proc. šalies musulmonų palaiko tokias teroristines grupuotes kaip Al Qaeda.

4 iš 10 šalies musulmonų į JAV yra atvykę po 1990 metų, tačiau dauguma jų tvirtino, jog daugiausia jie bendrauja su ne musulmonai.

Kita vertus, jaunoji musulmonų karta vis labiau negu vyresnioji pabrėžia religijos svarbą - religinė tapatybė jiems tampa svarbesnė negu pilietinė.

Šiuo metu JAV gyvena apie 1.5 milijono suaugusių musulmonų - 65 proc. iš jų yra imigrantai. Tarp šalyje gimusių musulmonų dauguma yra į šį tikėjimą atsivertę Afrikos amerikiečiai.

Studiją atlikusi „Pew Research Center”, pelno nesiekianti tyrimų organizacija, apklausė beveik 60 tūkst. respondentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų