REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje pirmą kartą rengiama "Žalioji pamoka", kurios metu mokiniai bus supažindinti su darnaus vystymosi principais ir paskatinti per artėjančias vasaros atostogas aktyviai rūpintis aplinka. Pabrėždami asmeninio pavyzdžio svarbą, pirmąsias "Žaliąsias pamokas" Vilniuje ves švietimo ir mokslo bei aplinkos ministrai ir aplinkosauginės iniciatyvos "Žalioji karta" atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

"Jauni žmonės yra žingeidūs ir nori rūpintis gamta, tačiau jiems trūksta praktinių žinių, kaip tai gali padaryti. Tikimės, kad "Žalioji pamoka" padės spręsti šią problemą ir paskatins asmeninę atsakomybę už aplinką", - sako aplinkosauginę pamoką inicijavusios "Žaliosios kartos" lyderis, koncerno "Achemos grupė" prezidentas Bronislovas Lubys.

REKLAMA

Visuomenės nuomonės tyrimai atskleidė kad domėtis aplinkosaugos temomis vaikus skatina mažiau nei 6 proc. Lietuvos gyventojų. Ši tendencija rodo, kad šeimose mažokai kalbama apie gamtos ir aplinkos saugojimą, puoselėjimą. Todėl kviečiame daugiau dėmesio skirti aplinkosauginėms temoms tiek namuose, tiek mokyklose. Tikimės, kad "Žalioji pamoka" paskatins susimąstyti ne tik vaikus, bet ir jų tėvus", - teigia švietimo ir mokslo ministrė Roma Žakaitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Konkretų "Žaliųjų pamokų" scenarijų siūloma pasirinkti patiems mokytojams: vienos klasės kurs "šiukšlių dietas" ar aplinkai draugiškus ateities miestus, kitos – statys pantomimą aplinkosauginėmis temomis, diskutuos aktualiais klausimais ar pieš bendraamžiams skirtą socialinę reklamą.

"Žalioji pamoka" yra pirmasis žingsnis, įgyvendinantis šią savaitę pasirašyto Nacionalinio susitarimo dėl aplinkosauginio švietimo pažangos nuostatas. Juo valstybės institucijos ir pramonės įmonės įsipareigojo kartu ugdyti visuomenės atsakomybę aplinkosaugos srityje.

R.Žakaitienė tikisi, kad mokytojai aktyviai įsitrauks į aplinkosauginę iniciatyvą ir laikui bėgant "Žaliosios pamokos" Lietuvoje taps gražia mokslo metų pabaigos tradicija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų