REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atsisakiusi pateikti įrodymus, kad turi teisę nedėvėti kaukės apsipirkinėdama prekybos centre, moteris buvo policijos pareigūnų palydėta lauk.

Atsisakiusi pateikti įrodymus, kad turi teisę nedėvėti kaukės apsipirkinėdama prekybos centre, moteris buvo policijos pareigūnų palydėta lauk.

REKLAMA

Internete pasirodė audringa vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuota, kaip moteris ginčijasi su policininkais, prašančiais jos parodyti dokumentą dėl teisės nedėvėti kaukės.

Pastaruoju metu Didžiojoje Britanijoje prekybos centrai sugriežtino veido apsaugos priemonių nedėvinčių žmonių kontrolę – jiems į prekybos centrus įeiti draudžiama, nebent jie turėtų dokumentą, įrodantį, kad turi tokią teisę.

Dėl koronaviruso suvaržymų šalyje prievolė prekybos vietose dėvėti kaukes, jei nėra konkrečių medicininių nurodymų, galioja jau nuo liepos mėnesio, tačiau tai numatantis įstatymas kiek dviprasmiškai apibrėžia būtinybę pateikti tokios medicininės būklės įrodymą.

Dėl šios priežasties daugelis šalies prekybos centrų – "Morrisons“, „Sainsbury‘s“, „Tesco“ ir „Asda“ – pranešė, kad be veido apsaugos priemonių klientai nebus įleidžiami, rašoma mirror.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

Tviteryje pasidalinta neseniai nutikusiu incidentu, kurio metu pirkėja primygtinai policijos pareigūnų klausia, ar jie yra gydytojai. Nepaisant to, kad moteris akivaizdžiai neturėjo medicininės pažymos, ji mosikavo popieriumi, kuriame, pasak jos, buvo paaiškintas įstatymas apie jos pateikimą. Pareigūnė jai atsako, kad jai visai neįdomu, ką moteris atsispausdino namuose ir tuomet jai paaiškina, kad parduotuvės vadybininkė nenori jos aptarnauti. Galiausiai moteris buvo išlydėta iš parduotuvės.

REKLAMA

Eidama lauk ji šaukė, kad yra diskrimuojama ir kad pareigūnams gresia bauda iki 9 000 svarų, kad ji paduosianti juos į teismą. Pareigūnė jai tiesiog atsakė, kad mielai su ja susitiks teisme. Moteris tuomet pareikalavo pareigūnų pažymėjimų numerių – pareigūnai ramiai jai juos parodė ir tuomet pasišalino. Dabar „antikaukininke“ save vadinanti moteris pakeitė savo tviterio paskyros nustatymus, kad ji nebebūtų vieša.

Oficialiuose Didžiosios Britanijos šaltiniuose teigiama, kad policijos pareigūnai gali imtis priemonių prieš žmones, nesilaikančius veido apsaugos priemonių dėvėjimo taisyklių be pateisinamos priežasties. Tačiau tame pačiame internetiniame šaltinyje teigiama, kad dėl amžiaus, sveikatos ar neįgalumo negalintys dėvėti kaukių „paprastai neprivalo rodyti jokio raštiško įrodymo“.

Prekybos centrai ir valdžia šalyje griežtai įgyvendina savo nustatytas taisykles bausti tuos, kurie apsaugos priemonių nenaudoja – vos prieš dvi dienas Doveryje vyrui paskirta 200 svarų bauda už tai, kad „Morrisons“ prekybos centre jis atsisakė dėvėti kaukę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų