REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyliais geradariais galime būti kiekvienas! Savo sąmoningu kasdieniu elgesiu galime prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo, kuriame galėtume kvėpuoti švaresniu oru, valgyti sveikesnį maistą, apsaugoti save ir mus supančią aplinką nuo taršos bei pristabdyti klimato kaitą.

Tyliais geradariais galime būti kiekvienas! Savo sąmoningu kasdieniu elgesiu galime prisidėti prie geresnio pasaulio kūrimo, kuriame galėtume kvėpuoti švaresniu oru, valgyti sveikesnį maistą, apsaugoti save ir mus supančią aplinką nuo taršos bei pristabdyti klimato kaitą.

REKLAMA

„Tylūs geradariai. Tvarumo istorijos“ – tai nauja TV3 laida apie mažus žingsnius, kurie veda kitokio – tvaresnio – gyvenimo link.

Laidoje bus pasakojamos ne tik sėkmės istorijos, bet ir tos, kurių įgyvendinimui reikėjo patirti nemažai nesėkmių, įdėti pastangų, sukaupti žinių ir paaukoti nemažai laiko. Tačiau, kaip ir viskas gyvenime turi savo kainą, taip ir šių istorijų atomazga vienareikšmiškai veda prie pagrindinio tikslo – tvarumo.

Laidos idėja sužavėjo žinomą Lietuvos aktorių Leonardą Pobedonoscevą, kadangi jam aplinkos tausojimas yra svarbesnis už besaikį vartojimą ar materialius dalykus, kuriais mes kenkiame gamtai, o tuo pačiu – ir sau.

REKLAMA
REKLAMA

„Propaguoju tvarų gyvenimo būdą, seniai rūšiuojame šiukšles, stengiuosi nešvaistyti pinigų pigioms, patrauklioms prekėms, kurios tarnauja trumpalaikį terminą ir ilgai yra. Man ši laida padeda išgryninti, kas yra tas tvarumas platesniąja prasme.

REKLAMA

Stengiuosi gilintis kiek mano gyvenimo būdas, požiūris į gyvenimo kokybę tarnauja ateičiai. Nuo mano buities priklauso kaip atrodys gamtos aplinka ir žemė“, – pasakoja aktorius.

Pasak L.Pobedonoscevo, apie tvarų gyvenimo būdą jis pradėjo domėtis prieš penkerius metus: „Kai mes grįžome iš Balio, vaikai ėmė lankyti privačią mokyklą, kuri turėjo holistinį požiūrį. Vaikams namų darbas buvo kartu su tėvais pradėti rūšiuoti šiukšles. Man tai buvo šventas dalykas, taip ir pradėjome sekti tvaraus gyvenimo link. Balyje tvaraus gyvenimo edukacija vyksta labai lėtai. Jie sunkiai suvokia, kas gresia mūsų planetai, jei to nesilaikysime. 

REKLAMA
REKLAMA

Ten yra mokykla, kuri stengiasi edukuoti baliečius ir mokyti tvaraus gyvenimo. Kadangi Balyje gyvena virš keturių milijonų gyventojų, viskas vystosi lėtai. Jie vis dar naudoja plastika, vaizdai tragiški, kai upeliuose stoja vandens judėjimas dėl plastiko šiukšlių. Apskritai, visoje Azijoje tai gan opi problema, vien sąmoningumo ten nebeužtenka. Kai grįžtame į Lietuvą, džiaugiamės, kad čia jau yra pažanga ir vystosi tik į gerą.“

„Žinoma, dar nėra patogiai išvystytų punktų, kur galima papildyti šampūno ar muilo į indus, norėtųsi, kas tokių punktų atsirastų daugiau. Tas, kas rūšiuoja, mane puikiai supras, kad plastiko šiukšlės šiukšliadėžėje užsipildo labai greitai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dabar mano sodyboje vyksta statybos, tai stebiuosi, kiek atliekų lieka. Visuomenė, tarp jų ir aš, nėra išprususi ir ne visada atskiria plastiką ir kai kurios atliekos ne visada yra lengvai utilizuojamos ir apdorojamos“, – apie trūkumus kalbėjo vyras.

Paklausus, kuri istorija aktoriui paliko didžiausią įspūdį, L.Pobedonoscevas prisiminė prieš mėnesį filmuotą interviu: „Kalbėjomės su vienu žymiausiu Lietuvos verslininku, bendrovės „E energija“ vadovu Virginijumi Strioga. Šis žmogus paliko man didžiulį įspūdį, dabar jų įmonė turi projektą ir 2021-2022 metais planuoja įrengti vėjo jėgainių parkus. Jie investuoja į ekologišką energiją milijonus. V.Strioga man pasirodė labai ideologiškas žmogus ir stebinantis užsibrėžtais, dideliais tikslais. Stebiuosi, kad lietuviai sau leidžia tokio masto ekologinius projektus iš privačių lėšų, o ne iš valstybinių.“

Nauja laida „Tylūs geradariai. Tvarumo istorijos“ – šeštadienį 11.30 val. per TV3!

Šią ir kitas laidas stebėkite per žiūrimiausią televiziją TV3, nemokamą vaizdo turinio platformą TV3 Play ir naujos kartos televiziją Go3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų