REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Trečiadienio vakarą tragiška avarija, įvykusi Trakų rajone, sukrėtė visą bendruomenę. Jos metu žuvo penki asmenys, tarp kurių buvo ir 18-metis bei 17-metis „Dzūkų Tankų“ bendruomenės nariai.

Trečiadienio vakarą tragiška avarija, įvykusi Trakų rajone, sukrėtė visą bendruomenę. Jos metu žuvo penki asmenys, tarp kurių buvo ir 18-metis bei 17-metis „Dzūkų Tankų“ bendruomenės nariai.

REKLAMA

Avarijoje žuvusiųjų artimiesiems šiuo metu yra renkama parama, o 17-mečio Deivydo šeimai skirtas aukas renka jo artimas bičiulis Kristupas.

Vaikinas savo prisiminimais apie žuvusį draugą pasidalijo viešoje „Facebook“ erdvėje, kurioje sulaukė didelio palaikymo. Savo mintimis Kristupas sutiko pasidalinti ir su tv3.lt skaitytojais.

Draugą prisimena su šypsena veide 

„Gal daugiau žmonių su šia mintimi supras, kaip svarbu yra vertinti akimirkas ir jomis džiaugtis“, – jautriai kalba artimo bičiulio netekęs alytiškis.

Vaikinas patikina, kad jis kartu su žuvusiu draugu turi aibę jautrių prisiminimų, kurie ir šiandien dienai pasirodo jo mintyse.

REKLAMA
REKLAMA

„Gera sugrįžti į vaikystę ir mintyse vėl patirti pirmus kartus, pirmus geriausius draugus. Pamenu, kai atsikrausčiau į Alytų, tapau Deivydo kaimynas. Išėjęs į lauką, pamačiau stovintį septynių metų Deivyduką balkone, kuris buvo užsidėjęs „greičio“ akinius, garsiai kalbantis bei stipriai besijuokiantis.

REKLAMA

Tada pasiūliau jam išeiti į lauką, tą dieną tarp mūsų atsirado stiprus draugystės ryšys, kuris truko dešimt metų ir penkis mėnesius. Ko tik nebuvo per tuos metus, tiek daug barnių, tiek visko“, – draugą prisimena jis.

„Visa mylėsime ir atsiminsime tave“

Anot Kristupo, jo mintyse įsimintiniausiu išliko vienas įvykis:

„Labiausiai įsimintinas dalykas buvo, kai su Aleksu vaikystėje eidavome pas Deivyduko močiutę valgyti juodos duonos ir visi juokdavomės. Arba kai Deivydukas gavo pravardę iš kaimynės Gretos – „sniego žmogus“, kadangi jis buvo labai apaugęs ir nėjo į kirpyklą.“

REKLAMA
REKLAMA

Vaikinas sako, kad niekada niekas nebūtų pagalvojęs, kad likimas tokiam geram draugui, kuris jam buvo kaip brolis, bus toks negailestingas.

„Deivyduk, visada mylėsime ir atsiminsime tave, sausio 13-ąją žvakės degs ir tau, Broli. Labai skaudu rašyti, dar negalim patikėti, kad tavęs nebėra“, – jautriai žodžius renka draugo netekęs alytiškis.

Draugą prisiminė ir kito žuvusiojo mergina 

Skaudi nelaimė pasiglemžė ir kito 18-mečio jaunuolio gyvybę. Naujienų portalas tv3.lt primena, kad vakar jo draugė pasidalijo širdį veriančiais žodžiais ir prisiminimais apie Anapilin iškeliavusį mylimąjį. 

Savo mintimis mergina sutiko pasidalinti ir su portalo tv3.lt skaitytojais. Socialiniame tinkle ji rašė, kad vaikinas labai mylėjo gyvenimą ir daugeliui buvo pavyzdys. Taip pat ji kreipėsi į visus žmones sakydama, kad svarbu mėgautis kiekviena akimirka, nes negali žinoti, kada jos baigsis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Jis taip stipriai mylėjo gyvenimą. Mokėjo juo džiaugtis. Jis tikras pavyzdys, mokytojas, kaip reikia džiaugtis akimirka, būti joje. Sustokime akimirką ir suvokime. Ko laukti, ko bijoti? Kodėl reikia save stabdyti? Slėpti jausmus, užgniaužti svajones? Juk tam ir skirta ši akimirka. Daryti tai, ko šiuo metu trokštate. Nebijoti nieko. Tikėti savimi. Pasakyti, kaip stipriai mylite. Apkabinti artimą. Sunkiausia, kai per vėlu.

Jis mus mokė gyventi čia ir dabar. Pasiimti viską, kas tik įmanoma iš to, ką duoda gyvenimas. Planai, siekiai, svajonės – viskas jūsų rankose. Niekas nežino, kiek mums suplanuota būti šiame pasaulyje. Nepalūžti, nepaskęsti baugiame skausme, iš paskutiniųjų kabintis į gyvenimą – privalome to išmokti kiekvienas. Nors jis jau nebebus šalia, tačiau stebės iš aukščiau. Saugos ir globos. Linkės tik pačio geriausio“, – nuoširdžiomis mintimis dalijosi mergina.

REKLAMA

Mergina jautriai kalbėjo apie tai, kad vaikinas amžinai išliks jį pažinojusių žmonių širdyse:

„Liksi kiekvieno atmintyje ir širdyje. Liksi kaip žmogus, kuris labai mylėjo gyvenimą, mylėjo kitus, draugus, šeimą. Visada buvo tas, kuris supras kito skausmą ir išties pagalbos ranką. Tik dabar rankomis apglėbs iš labai aukštai. Mano meile, kaip norėčiau paskutinį kartą apkabinti daug stipriau. Mylėsiu amžinai. Ilsėkis ramybėje.“

Kraupi nelaimė

Naujienų portalas tv3.lt rašė, kad Bendrajame pagalbos centre pranešimas apie įvykį kelyje Vilnius-Marijampolė, ties Penkininkų kaimu, gautas 16.35 val., iš pradžių buvo pranešta, kad yra prispaustų ir nukentėjusių žmonių. 

REKLAMA

Gelbėtojai nukentėjusiuosius iš automobilių išvadavo su specialia įranga. Įvykio vietoje dirbo gausios ugniagesių, policijos ir medikų pajėgos.

Ugniagesiai gelbėtojai vėliau patvirtino, kad iš sumaitoto automobilio ištraukti keturi žmonės be gyvybės ženklų. Penktasis buvo sužalotas ir perduotas medikams, tačiau kaip vėliau paaiškėjo ir jis neišgyveno.

Pirminiais duomenimis, nelaimė kilo, kai keliu važiuojantį automobilį „Citroen“ sumėtė, jis tuomet kliudė ta pačia kryptimi važiavusį „Fiat“ ir išstūmė jį į priešpriešinę eismo juostą, kuria atvažiavo vilkikas. 

Ugniagesių automobilis, kuris vyko į gelbėjimo darbus, nuslydo nuo kelio, nuvirto į griovį. Ugniagesiai per įvykį nenukentėjo, tai nesutrukdė gelbėjimo darbams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų