REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Becca Bedford (nuotr. Instagram)

Jauna moteris pasakojo, kaip ji vos nemirė, patyrusi toksinio šoko sindromą, kurį sukėlė tamponas, kai jai buvo vos 16 metų.

5

Jauna moteris pasakojo, kaip ji vos nemirė, patyrusi toksinio šoko sindromą, kurį sukėlė tamponas, kai jai buvo vos 16 metų.

REKLAMA

Becca Bedford, dabar 21-erių metų, iš Kalifornijos, atskleidė kaip ji susirgo šia liga, nepaisant tamponų keitimo menstruacijų metu kas dvi valandas.

Ji buvo mokykloje, kai pajautė pirmuosius simptomus, ir paskambino mamai, kad parvežtų ją namo.

„Man skaudėjo pilvą ir pykino“, – sakė ji. – „Tai nebuvo smarkūs negalavimai, todėl ėjau į mokyklą“. Tačiau mokykloje Becca pradėjo blogiau jaustis.

„Nuėjau į tualetą. Mane pradėjo pykinti ir tada supratau, kad tai rimta“, – sakė ji. Per kelias kitas valandas jos būklė greitai blogėjo. Tačiau kol kas ji nežinojo, kas tai sukelia.

„Aš taip greitai ritausi žemyn. Aš virpėjau, man buvo taip šalta. Kad sušilčiau, man reikėjo trijų antklodžių“, – paaiškino ji. Pati Becca manė, kad ji serga gripu, rašoma „Daily Star“.

REKLAMA
REKLAMA

„Visa ta naktis buvo siaubinga“, – sakė ji. „Visą naktį vėmiau ir viduriavau. Šeštadienio rytą prasidėjo kūno skausmai. Teko šliaužti į vonios kambarį. Taip jaučiausi visą šeštadienį“.

REKLAMA

Jos šeima labai norėjo, kad ji vyktų į ligoninę, tačiau mergina nenorėjo to daryti, nes nekenčia adatų.

Savaitgalį jos būklė pablogėjo. Sekmadienio vakarą šeima privertė ją vyti į ligoninę, tačiau mergina buvo per silpna net vaikščioti, todėl sesers vaikinas turėjo ją nešti į automobilį. „Aš net negalėjau vaikščioti“, – prisipažino ji. „Buvo labai blogai. Maniau, kad mirštu“.

Ji buvo išvežta į greitosios pagalbos skyrių, tačiau visos bėdos čia nesibaigė. „Jie negalėjo rasti mano pulso. O vėliau, kai jį rado, jis buvo labai silpnas“.

REKLAMA
REKLAMA

Merginą gydytojai apipylė klausimais, tačiau vienas iš jų padėjo rasti tikrąją priežastį. Sužinoję, kad Becca serga mėnesinėmis jie išsiaiškino, kad jai – toksinio šoko sindromas.

„Aš patyriau sepsinį šoką“, – sakė ji. „Mano kepenys ir inkstai patyrė tikrai didelį smūgį. Mano kraujospūdis buvo tikrai žemas“. Vėliau jai reikėjo papildomos deguonies ir atsirado bėrimas, tačiau, laimei, dabar mergina pasveiko ir nori pasidalinti savo istorija, kad žmonės žinotų tamponų dėvėjimo pavojus.

„Gydytojai išsiaiškino toksinio šoko infekciją, kuri sukėlė septinį šoką. Viskas kilo dėl tampono. Paprastai žmonės mano, kad juos reikia palikti ilgiau, bet aš juos keisdavau kas valandą, nes nenorėdavau kraujuoti per kelnes. Tai pažeidė mano makšties sieneles ir dėl to pateko bakterijos. Aš tiesiog laiminga galėdama pasidalinti savo istorija“, – pasakoja Becca.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų