REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teismas išnagrinėjo dar vieną bylą dėl pavojingo koronavirusu sergančio asmens elgesio. Bausmės šįkart sulaukė Joniškio gyventojas Rimantas V., kuris, nors ir žinodamas, kad serga užkrečiama liga, net kelis kartus bandė apsipirkti parduotuvėje.

Teismas išnagrinėjo dar vieną bylą dėl pavojingo koronavirusu sergančio asmens elgesio. Bausmės šįkart sulaukė Joniškio gyventojas Rimantas V., kuris, nors ir žinodamas, kad serga užkrečiama liga, net kelis kartus bandė apsipirkti parduotuvėje.

REKLAMA

Pirmą kartą vyrui tą padaryti pavyko, nes parduotuvės darbuotojai dar nežinojo apie jo ligą, vėliau net tris kartus vyras buvo vejamas tolyn vos tik pasirodydavo parduotuvės prieigose. Galiausia apie jį buvo pranešta policijai.

Skirtas laisvės apribojimas

Apie tai, kad susirgo koronavirusu Rimantas V. sužinojo dar 2020 m. lapkričio 22-ąją. Jam buvo taikoma privaloma saviizoliacija iki 2020 m. lapkričio 30 d. Nepaisant to, jau lapkričio 25 d., vidurdienį, jis išėjo iš gyvenamosios vietos ir nuėjo į parduotuvę.

Joje pirko prekes. Tęsdamas nusikalstamus veiksmus, tos pačios dienos vakarą ir kitos dienos rytą Rimantas V. vėl bandė patekti į tą pačią parduotuvę. Tokiais savo veiksmais sukėlė pavojų jį aptarnavusiai kasininkei, parduotuvės salės darbuotojams bei kitiems asmenims užsikrėsti.

REKLAMA
REKLAMA

Apsilankymai buvo užfiksuoti parduotuvės vaizdo stebėjimo kameromis, todėl teismui nekilo abejonių pripažinti Rimantą V. kaltu. Baudžiamuoju įsakymu jam buvo paskirta aštuonių mėnesių laisvės apribojimo bausmė.

REKLAMA

Įstatymus pažeidęs asmuo įpareigotas dalyvauti elgesio pataisos programoje, per 4 mėnesius nuo teismo baudžiamojo įsakymo įsiteisėjimo neatlygintinai išdirbti 50 valandų sveikatos priežiūros, socialinių paslaugų įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi senyvo amžiaus asmenimis, neįgaliaisiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis.

Teigė, kad išalko

Teisme Rimantas V. kaltu prisipažino visiškai. Vyras pasakojo, kad 2020 m. lapkričio 21 d. jis kreipėsi į Joniškio ligoninę, nes pradėjo kosėti. Tą dieną jam padarė COVID-19 tyrimą, jis tris dienas gulėjo ligoninėje ir pirmadienį, lapkričio 23 d., gydytojas pasakė, kad jis serga koronavirusu.

REKLAMA
REKLAMA

Gydytojas jį pirmadienį paleido į namus, pasakė susisiekti su šeimos gydytoja, davė pasirašyti dokumentus, kuriuos jis pasirašė, tačiau jų neskaitė, nes norėjo kuo greičiau grįžti namo. Gydytojas pasakė, jog jis turi dešimt dienų būti namuose po teigiamo tyrimo rezultato bei paminėjo, kad tas dešimt dienų jis negali niekur eiti.

Vis dėlto, 2020 m. lapkričio 25 d., iš ryto, jis nuėjo į šalia jo namų esančią parduotuvę, kur apsipirko, jį aptarnavo parduotuvės kasininkė. Tą dieną pirko valgyti, o artimų giminaičių, kurie galėtų atvežti maisto, neturėjo.

Rimantas V. prisiminė, kad tą pačią dieną, vakare, taip pat bandė eiti į parduotuvę, buvo jau tarpduryje, bet pardavėjos ant jo pradėjo šaukti, jog eitų lauk ir jis išėjo. Kitą dieną, lapkričio 26-ąją, iš ryto, jis taip pat norėjo nueiti į parduotuvę ir nusipirkti maisto, tačiau net nespėjo įeiti pro duris, pardavėjos vėl pradėjo šaukti ant jo ir liepė eiti lauk.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jis apsisuko, pradėjo eiti link namų, tačiau apsisukęs nusprendė dar kartą grįžti į parduotuvę, tačiau taip pat nespėjo įeiti į ją, darbuotojos jį išvarė lauk. Daugiau po tų kartų, jis iš savo namų niekur nėjo.

Vyras nebandė teisintis ir teigė, kad žinojo, jog privalo būti namuose, nes sirgo virusu, tačiau ėjo į parduotuvę, nes norėjo nusipirkti valgyti. O pabaigoje pridūrė, kad dėl savo veiksmų labai gailisi, supranta, ką padarė.

Sužinojo ne iš karto

Teisme liudijusi kasininkė pasakojo, kad dirbdama pamatė, jog parduotuvėje yra šalia jos gyvenantis Rimantas V. Jis atsiskaitė už pirkinius ir iš parduotuvės išėjo. Tą pačią dieną, iš pažįstamų žmonių sužinojo, kad minėtas vyras serga koronavirusu.

REKLAMA

Apie tai ji perspėjo kitas parduotuvės pardavėjas ir apsaugą. Tą pačią dieną, apie 20 val., vyras vėl įėjo pro parduotuvės duris ir norėjo eiti toliau į parduotuvę, tačiau pardavėjos pradėjo šaukti, kad jis toliau neitų, nes nebus aptarnaujamas.

Tas pats pasikartojo ir kitą dieną. Išgirdęs, kad bus iškviesta policija, Rimantas V. išėjo iš parduotuvės. Vis dėlto, grėsmę visuomenei kėlusį vyrą buvo užfiksavusios vaizdo stebėjimo kameros, todėl Rimantas V. neturėjo nė menkiausios galimybės išsisukti.

Apie saviizoliaciją pažeidžiantį asmenį pranešta pareigūnams. Tada paaiškėjo, kad name, kuriame jis gyvena iš viso serga trys žmonės. Rimantas V., jo žmona ir dar vienas žmogus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų