REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje aptarta naujausia epidemiologinė situacija šalyje. Vidaus reikalų ministrė, Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos pirmininkė Agnė Bilotaitė teigė, kad epideminė kreivė pradėjo keistis į gerąją pusę. Ji pažymėjo, kad einama teisingu keliu, bet būtina išlaikyti dabartinius ribojimus.

Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdyje aptarta naujausia epidemiologinė situacija šalyje. Vidaus reikalų ministrė, Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos pirmininkė Agnė Bilotaitė teigė, kad epideminė kreivė pradėjo keistis į gerąją pusę. Ji pažymėjo, kad einama teisingu keliu, bet būtina išlaikyti dabartinius ribojimus.

REKLAMA

„Lietuva vis dar išlieka tarp pirmaujančių šalių pagal sergamumą koronavirusu. Tam tikras pozityvas, kad epideminė kreivė pradėjo keistis į gerąją pusę. Savaitinis užsikrėtusių asmenų skaičius jau mažėja. Prie dabartinių priemonių – kritimas jau yra 20 proc.

Gyventojų mobilumas yra mažesnis nei gruodžio mėnesį, bet didesnis nei pavasarį karantino metu. Policijos departamentas informavo, kad mobilumo sumažėjimas siekia 79 proc. Mes einame teisingu keliu ir būtina išlaikyti dabartinius ribojimus“, – nuotolinėje spaudos konferencijoje kalbėjo A. Bilotaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Kol kas pokyčių nėra numatyta, toliau tvirtinama, kad konkrečiau vertinti situaciją bus galima sausio 17 dieną.

Pasak ministrės, po sausio 17 dienos sprendimai bus priimti kalbantis su ekspertais ir pirmiausia pasitarus su jais.

REKLAMA

„Kaip parodė kitų šalių patirtys – tai reikia žiūrėti atsakingai. Pirmiausia spręs ne politikai, o tikrai remsimės mokslo žmonėmis, tiek ekspertais. Tuomet galėsime kalbėti apie kelią, kuris leistų kuo efektyviau, kuo geriau išeiti iš šios situacijos“, – sakė A. Bilotaitė.

Vidaus reikalų ministrė A. Bilotaitė spaudos konferencijoje pristatė judėjimo ribojimo statistinius skaičius. Pasak jos, per visą praėjusią savaitę kontrolės postų Lietuvoje buvo apie 1200 visoje šalyje, nepraleista automobilių apie 4 tūkstančiai, išrašyta protokolų apie 1400.

REKLAMA
REKLAMA

Per komisijos posėdį savo apžvalgą pateikia Sveikatos apsaugos ministerijos atstovas, generalinis policijos komisaras Renatas Požėla įvertins taikomas karantino režimo užtikrinimo priemones.

Lietuvoje iki sausio 31 dienos galioja įvestas sugriežtintas karantino režimas. Jo metu uždarytos daugelis parduotuvių, kirpyklos, apribotas žmonių judėjimas ir susibūrimai.

Policija jau ruošiasi artėjančiam savaitgaliui: „Tapome kalnų ir kalnelių policija“

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla teigė, kad policija jau galvoja apie artėjantį savaitgalį ir galimus ribojimus. Taip pat prakalbo apie policijos darbą savaitgalį, kai teko drausminti žiemos ištroškusius gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tapome kalnų ir kalnelių policija. Buvo kaltinami, kad iš vienos pusės neužtikriname reikalavimų laikymosi, saugumo, iš kitos pusės – ką ten iš viso veikiame.

Teko ne kartą išgirsti tokius pasakymus, kad vaikams virusas nebaisus, kad važiuojant rogutėmis viruso nepasigausi. Tai matome, kad reikia aiškinti elementarias tiesas.

Galvojame apie kitą savaitgalį, nes žiema nežada trauktis. Galbūt galvosime apie patekimo į tam tikras vietas ribojimą. Bet gal mūsų sąjungininkas bus šaltis. Bet planuojame kitas efektyvias priemones, vykdant asmenų ribojimą patekti prie vienų ar kitų objektų“, – spaudos konferencijoje kalbėjo R.Požėla.

Komisaras aiškino, kad policija jau pakeitė savo darbo pobūdį. Bandė organizuoti darbą taip, kad būtų daugiau netikėtumo, daugiau mobilumo, kad postai atsidurtų ten, kur galbūt nesitikima.

REKLAMA

„Mažesniais pajėgumais, bet dirbami kitaip galime pasiekti gerą rezultatą. Efektyviai veikia draudimas judėti tarp savivaldybių. Judama mažiau Lietuvos keliais ir keleliais 79 proc.

Savaitgalį buvo pakankamai tušti kurortai, kurortinės vietos. Pats pravažiavau pro Trakus, Kernavę, tikrai maži srautai. Ko nepasakysi apie didžiuosius miestus“, – teigė R.Požėla.

Visgi, problema išlieka susibūrimai privačiose erdvėse: „Akcentas yra privačios erdvės, policijai sukontroliuoti tai yra misija neįmanoma. Bet tokių atvejų, kai vyksta vakarėlis, kur susirenka daugiau nei vieno namų ūkio asmenys, tikrai buvo“.

Praėjusią parą nustatyti 775 nauji COVID-19 atvejai, mirė 32 žmonės

Praėjusią parą Lietuvoje nustatyti 775 nauji COVID-19 atvejai, mirė 32 žmonės, pirmadienį pranešė Statistikos departamentas.

REKLAMA

Praėjusią parą nuo COVID-19 pasveiko dar 133 žmonės.

Iš viso Lietuvoje registruoti 160 tūkst. 446 šios infekcinės ligos atvejai, 92 tūkst. 608 asmenys pasveiko, 64 tūkst. 642 – tebeserga.

Nuo koronaviruso iš viso mirė 2232 žmonės. 

Praėjusią parą taip pat detalizuotos trys mirtys nuo koronaviruso, kai faktinė mirties data yra ankstesnė.

Nuo COVID-19 Lietuvoje pirma vakcinos doze paskiepyta 22 tūkst. 549 žmonės.

Praėjusią parą Lietuvoje atlikti 4 tūkst. 269 tyrimai dėl koronaviruso, iš viso nuo pandemijos pradžios jų atlikta 1 mln. 742 tūkst. 958.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų