REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunkiai sergančiai Allie Sherlock, kurią koronavirusas prie lovos prikaustė per Kalėdas, gydytojai pasakė, kad jei nebūtų buvusi prijungta prie dirbtinės plaučių ventiliacijos, greičiausiai būtų mirusi.

Sunkiai sergančiai Allie Sherlock, kurią koronavirusas prie lovos prikaustė per Kalėdas, gydytojai pasakė, kad jei nebūtų buvusi prijungta prie dirbtinės plaučių ventiliacijos, greičiausiai būtų mirusi.

REKLAMA

Gydytojai jai pasakė, kad jei Glosteršyro Karališkojoje ligoninėje, Didžiojoje Britanijoje, ji nebūtų buvusi prijungta prie ventiliatoriaus, nebūtų išgyvenusi.

Per ligoninėje praleistą laiką Allie jau matė, kaip du pacientai iš gretimų lovų miršta nuo koronaviruso. Dabar ji žmonių maldauja likti namuose ir laikytis karantino, rašoma mirror.co.uk.

COVID–19 užsikrėtė visa jos šeima – šešerių ir aštuonerių metų amžiaus sūnūs, 70 metų amžiaus mama ir astma sergantis vyras. Prieš susirgdama  Allie sako buvusi sveika moteris, su jauna šeima tiesiog gyvenanti savo gyvenimą.

Jaudinančiame vaizdo įraše iš ligoninės, nufilmuotame gydytojo dr. Davido Windsoro, Reanimacijos skyriaus vadovo iš Glosteršyro Karališkosios ligoninės, ji sako: „Buvo labai sunku. Visa mano šeima užsikrėtusi. Aš jaučiausi labai, labai prastai. Tai tikra, tai iš tiesų vyksta. Virusas mane tiesiog parbloškė. Prieš dvi dienas medikai man pasakė, kad jei nebūčiau buvusi prijungta prie ventiliatoriaus, būčiau mirusi.“

REKLAMA
REKLAMA

Paklausta, ką pasakytų neigiantiems koronaviruso egzistavimą, Allie pasakė: „Neapsigaukite, tai tikrai vyksta ir tai yra rimta. Medikams nepavyks susitvarkyti, jei žmonės į tai nežiūrės rimtai. Tai taip svarbu, laikytis atstumo, likti namuose, saugoti savo artimuosius.

REKLAMA

Labai, labai prašau laikytis taisyklių. Būdama ligoninėje mačiau, kaip šalia manęs gretimose lovose gulėję pacientai mirė, ir tai nebuvo senyvo amžiaus žmonės. Tai buvo šeimas, vaikų turėję žmonės.“

Dr. D. Windsoras, padėjęs moteriai nufilmuoti vaizdo įrašą iš intensyvios terapijos skyriaus, pripažino, kad jo darbuotojams darosi vis sunkiau – jo komanda dirba su visomis apsaugos priemonės, rūpinasi 5% sunkiausiai sergančių pacientų visoje ligoninėje.

Jis teigė: „Nuo pat paradinių ligoninės durų, čia daug daugiau žmonių, nei kada nors anksčiau – tas pats vyksta visuose skyriuose ir reanimacijoje. Labai sunku, tikrai labai nelengva, nes tai tęsiasi jau beveik metus. Situacija negerėja jau 14–15 savaičių. Visi labai pavargę ir darosi labai sunku guldyti žmones, eiti į skyrių ir vėl viską kartoti iš pradžių. Matome, kad daugėja užsikrėtimų ir tai mums labiausiai kelia nerimą.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų