REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Suvalkiečiai laužo stereotipus apie savo šykštumą ir nenorą dalintis. Vos per porą savaičių Marijampolės miesto verslininkai ir pavieniai žmonės sukūrė tikrą stebuklą. Ligoninė išplatino prašymą, kad labai reikia vieno aparato už 5000 eurų COVID pacientams. Žinia bemat pasklido po miestą ir ligoninei gyvybiškai svarbių aparatų nupirkta ne už 5000, o už 300 000 eurų.

Suvalkiečiai laužo stereotipus apie savo šykštumą ir nenorą dalintis. Vos per porą savaičių Marijampolės miesto verslininkai ir pavieniai žmonės sukūrė tikrą stebuklą. Ligoninė išplatino prašymą, kad labai reikia vieno aparato už 5000 eurų COVID pacientams. Žinia bemat pasklido po miestą ir ligoninei gyvybiškai svarbių aparatų nupirkta ne už 5000, o už 300 000 eurų.

REKLAMA

Į pagalbą puolė ne tik didelės, bet ir mažos įmonės, kurios irgi išgyvena labai sunkų laikotarpį.

Marijampolės apskrities ligoninės medikė negali atsidžiaugti deguonies terapijos įrenginiais. Jie skirti COVID skyriuje gulintiems pacientams, kad galėtų laisvai kvėpuoti. Iš viso tokių modernių aparatų ligoninė dabar turi 20. O dar neseniai neturėjo nė vieno.

Marijampolės ligoninės direktorius sako, kad nors Kalėdos praėjo, stebuklų metas nesibaigė. Deguonies aparatus ir dar daug kitų įrenginių nupirko ir įstaigai padovanojo miesto verslininkai. Anot Manto Čėsnos, ligoninę užplūdus koronavirusu sergantiems pacientams, jis ryžosi kreiptis į verslininkus ir prašyti pagalbos. Kad padėtų nusipirkti vieną deguonies aparatą. Jis kainuoja per 5000 eurų.

REKLAMA
REKLAMA

„Reikia čia ir dabar. Ir tai yra laikas, kuris kainuoja gyvybes realiai. Taip, mes pradėję viešųjų pirkimų operacijas. Bet jos užtruks 3 ar 4 mėnesius. O tuo tarpiu pasitelkiant verslą, pasitelkiant paramą, mes gauname, mes jau turime“, – sako ligoninės direktorius Mantas Čėsna.

REKLAMA

Pirmieji pagalbos prašymą išgirdo Marijampolės ,,Rotary” klubo nariai. Vienos didžiausių miesto įmonių ,,Mantinga” savininkas sako, kad išgirdęs ligoninės pagalbos šauksmą nutarė vienu aparatu neapsiriboti. Jis paprašė ligoninės direktoriaus sudaryti sąrašą, kokių įrenginių įstaigai dar reikia. O gavęs sąrašą, skambino miesto verslininkams ir prašė prisidėti prie paramos. Pati bendrovė ligoninei skyrė 75 tūkstančius eurų.

„Tavo šeimos narys ar tu pats gali atsidurti toje ligoninėje. Ir su kokiomis priemonėmis mes kovosime, tokį pasieksime rezultatą. Mūsų ir mano asmeniškai noras yra – užnorinti ir padaryti verslo visuomenę solidarizuota. Kad mes visi kažkiek – ir verslininkai, ir žmonės – prisidėtų prie šio gražaus projekto“, – pasakoja verslininkas Klemensas Agentas.

REKLAMA
REKLAMA

Kai ligoninė sudarė sąrašą įrenginių, kurių šiuo metu labai reikia, suma nuo 5000 eurų išaugo iki daugiau nei 300 000. Ir pinigai buvo surinkti per rekordiškai trumpą laiką – vos pora savaičių. Į pagalbą gulintiems Marijampolės ligoninėje, COVID skyriuje, atskubėjo tiek didelės, tiek mažos miesto įmonės. Verslininkai neslepia: ir jiems dabar sunkus metas. Padangų pardavimu ir autoserviso paslaugomis užsiimančios bendrovės ,,Ratainė” savininkas sako, kad nė nesuabejojo – prisidėti prie paramos ligoninei ar ne.

„Verslui sunku išgyventi. Praeiti metai buvo minusiniai. Tai natūralu. Bet save pasiguodi, kad ne man vienam blogai. Ir ne tik Lietuvai, bet ir Europai, ir visam pasauliui tai yra iššūkis didžiulis. Bet aš manau, kažkaip pragyvensime“, – teigia verslininkas Algirdas Bubnys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nestandartinių baldų projektavimu ir gamyba besiverčiančios bendrovės ,,Baldgama” atstovė sako, kad irgi nė akimirką nesudvejojo, išgirdusi apie reikiamą pagalbą ligoninei.

„Nedvejojome nė akimirkos. Nes iš tiesų, kas jei ne mes – Marijampolės bendruomenė ir kada jei ne dabar šiuo ypatingai sunkiu metu visiems, ištiesime pagalbos ranką“, – kalbėjo pardavimų vadovė Ieva Burbienė.

Per pora savaičių prie akcijos padėti ligoninei prisijungė apie 40 Marijampolės įmonių. Anot akciją organizavusio Marijampolės ,,Rotary” klubo prezidento, niekas nesitikėjo, kad per tokį trumpą laiką pavyks surinkti šimtatūkstantinę paramą.

REKLAMA

„Ir tas labai stebina, kad patys verslininkai, išgyvendami tokį sunkų laikotarpį, tikrai nuoširdžiai aukojo ir gana nemažas sumas. Pirko įrangą, pirko būtiniausius instrumentus“, – sako klubo prezidentas Vytautas Lopeta.

„Aš nesitikėjau. Aš galvojau, kad duok Dieve nupirksime vieną įrenginį , kuris kainuoja 5000 eurų ir tuo pasibaigs. Bet kadangi atsirado verslas, atsirado susikalbėjimas su verslu, pasitikėjimas tuo, ką mes darome, tai ir užsisuko šita akcija. Tai yra milžiniška pagalba“, – pasakoja M. Čėsna.

Padėti ligoninei įsigyti gyvybiškai svarbių aparatų panoro ne tik Marijampolės verslininkai, bet ir paprasti gyventojai. 50 000 eurų iš biudžeto skyrė ir savivaldybė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų