REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip pareigūnai viename Vilniaus butų tramdo įsisiautėjusius vakarėlio dalyvius. Tam panaudojamos specialiosios policijos priemonės, dujos. Pareigūnai pateikė savo įvykių versiją, išvados bus padarytos peržiūrėjus visą surinktą medžiagą.

Socialiniame tinkle „Facebook“ plinta vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip pareigūnai viename Vilniaus butų tramdo įsisiautėjusius vakarėlio dalyvius. Tam panaudojamos specialiosios policijos priemonės, dujos. Pareigūnai pateikė savo įvykių versiją, išvados bus padarytos peržiūrėjus visą surinktą medžiagą.

REKLAMA

Galiausia, trys vyrai yra išvedami iš buto ir susodinami į policijos automobilius. Artimiausiomis dienomis bus įvertintas ne tik sulaikytųjų, bet ir pačių pareigūnų elgesys. Peržiūrėjus papildomą vaizdo medžiagą bus priimtas sprendimas dėl tarnybinio patikrinimo.

Dėmesio centre vėl atsidūrė pareigūnai Vitalijus Vaitkevičius ir Livijus Saukevičius. Šis įvykis užregistruotas sausio 8-ąją, Vilniuje, apie vidurnaktį.

Chaosas bute

Paviešintas vaizdo įrašas prasideda rusiškai kalbančios moters klausimu: „Už ką protokolas?“. Pareigūnai atsako, kad už policijos pareigūnų reikalavimų nevykdymą.

REKLAMA
REKLAMA

Vienam iš dviejų koridoriuje esančių vyrų paklausus, už kokių reikalavimų nevykdymą, pareigūnai imasi veiksmų. Panaudoję specialiąsias priemones, pareigūnai vyrus suguldo ant grindų.

REKLAMA

Viską filmuojanti moteris klausia: „Ką jūs darote? Jūs normaliai jaučiatės?“. Moteris rusiškai pasako, kad viską filmuoja. Į tai pareigūnai atsako, kad tegul filmuoja bei kelis kartus liepia moteriai pasitraukti.

Kita vyresnio amžiaus moteris prašo paaiškinti jai, kodėl pareigūnai taip elgiasi. Ji vėl išgirsta reikalavimą pasitraukti.

Kol pareigūnas atitraukinėja moterį, girdisi ant grindų paguldyto vyro šauksmas: „Tu, asile, mano motinos neliesk, py****“.

Netrukus pasigirsta filmuojančios moters klykimas ir ji išbėga į balkoną. Tuo metu buvo panaudotos ašarinės dujos.

REKLAMA
REKLAMA

Aistroms kiek aprimus, pasikeičia ir griežtas pareigūnų tonas. Moteriai pareigūnas pasiūlo apsirengti ir išeiti į lauką. Iš jos paprašoma dokumento.

Netrukus iš buto išvedami trys vyrai. Vienas jų pakartoja rusiškai, kad daugiau nebesipriešins. Priduria, kad pareigūnai merginų neliestų.

Policininkų versija

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis pasakojo, kad Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) atstovai dar tikslins aplinkybes, peržiūrės pareigūnų kūno kameromis užfiksuotus vaizdus.

Taip pat pateiktas įvykyje dalyvavusių pareigūnų paaiškinimas: „Atvykome pagal kaimynų iškvietimą, kad namuose susibūrimas, konfliktuoja, mušasi. Laiptinėje buvo kraujo. Duris atidarė moteris su vaikinu, pas kurį buvo prakirsta lūpa. Užėjus į butą radome dar 5 žmones. Vieno iš jų kelnės buvo suplėšytos, kas bylojo, kad būta nemažo konflikto.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bandant nustatyti visų asmenų duomenis, į mūsų pusę nuolat buvo įvairiai replikuojama, į klausimus neatsakoma. Aiškino, kad švenčia draugo sugrįžimą iš zonos. Norėjom tik surinkti duomenis ir surašyti protokolą už karantino nesilaikymą. Tada asmenys pradėjo mus filmuoti, iš zonos išėjęs vaikinas tyliai pasakė kitiems, kad citata „su***am šituos musarus“.

Matant asmenų neadekvatų elgesį į įvykio vietą buvo paprašyta kolegų pagalbos. Vaikinas, prieš kurį buvo panaudotas teleskopas, savo veiksmais mums kėlė realią grėsmę, taip pat kaip ir kiti likę vyrukai.

Vertindami situaciją, pažeidėjų būseną, agresyvumą, kokios tai asmenybės – pavojingumo laipsnį, buvo priimtas sprendimas nedelsiant juos sulaikyti, kas ir buvo padaryta. Tuo pačiu metu moteris ir kita jauna mergina trukdė mums, todėl ir buvo stumiamos toliau.

REKLAMA

Iš zonos išėjusį vaikiną laikė kita mergina, bet jis nuolat nusistumdavo ją ir taip bandė kontaktuoti su mumis, todėl buvo panaudotos dujos. Šioje situacijoje buvo priimtas sprendimas sulaikyti neadekvačiai besielgiančius ir neblaivius asmenis, nelaukiant kol jie mus užpuls.“

Vilniaus AVPK atstovai pridūrė, kad Imuniteto valdyba pradėjo įvykio aplinkybių tikslinimą, per 10 d. bus priimtas sprendimas dėl tarnybinio patikrinimo.

Žinomi pareigūnai

Naujienų portalas tv3.lt anksčiau yra rašęs, kad tiek V. Vaitkevičius, tiek L. Saukevičius jau yra atsidūrę dėmesio centre. Prieš keletą metų V. Vaitkevičius tarnybos metu buvo sulaikęs girtą vairuotoją be teisių, kuris išlipęs iš automobilio šlaistėsi su alkoholio buteliu rankose bei ginčijosi su pareigūnais.

REKLAMA

Tada vaizdo įraše užfiksuotas pareigūnas teigė, kad „su kokiais mes lochais dirbame, tu įsivaizduoji <...> ir vėl girtą sustabdėme". O po akimirkos pareigūnas sulaikytam girtam vairuotojui į veidą papurškė ašarinių dujų.

L. Saukevičiaus pavardė viešumoje sužibo po to, kai jis paliko viešą komentarą po straipsniu apie naktiniame Vilniaus klube išžagintos vilnietės tekstu. Tada pareigūnas parašė: „Mažiau lakt reikia ir raitytis ir nieko nebus.“

Labai greitai po tokio skambaus L. Saukevičius jau viešino atsiprašymo žinutę. Į šio pareigūno pasisakymą sureagavo ir jo vadovybė. Tiesa, L. Saukevičius išsisuko įspėjimu. Jo elgesys buvo nagrinėjamas Etikos komisijos posėdyje. Pagal etikos kodeksą jis buvo vadovų įspėtas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų