REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno „Žalgiris“ (11/7) penktadienį namuose pasiekė šeštąją pergalę iš eilės Eurolygoje. Kauniečiai 102:75 sumaitojo Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“ (2/16) ekipą.

Kauno „Žalgiris“ (11/7) penktadienį namuose pasiekė šeštąją pergalę iš eilės Eurolygoje. Kauniečiai 102:75 sumaitojo Rimo Kurtinaičio treniruojamą Maskvos srities „Chimki“ (2/16) ekipą.

REKLAMA

„Žalgiris“ po penkių pergalių iš eilės namuose sutiko blogiausią Eurolygos komandą. Be didesnių keblumų šansu pasinaudoję žalgiriečiai išgliaudė byrančią „Chimki“ ekipą.

Varžovams viskas pavyko tol, kol sėkmė nenusisuko. Taip ir galima būtų apibendrinti šias rungtynes. Pirmoje pusėje Jordanas Mickey taikliai mėtė tritaškius, sunkius metimus realizavo Devinas Bookeris, Aleksėjus Švedas, tad „Žalgiriui“ liko tik kantriai slopinti varžovų taikiklius.

Trečiajame kėlinyje kauniečiai parodė, kas yra kas – „Chimki“ yra geri tol, kol pataiko metimus. Rekordiniu tapusį kėlinį „Žalgiris“ laimėjo net 39:13.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagrindinis dalykas – „Chimki“ pirmoje pusėje pataikė daug sunkių metimų. Tokių, kur žalgiriečius galėtum apkaltinti sunkiai. A. Švedas ar Stefanas Jovičius, Devinas Bookeris. Jie pataikė daug sudėtingų ir neuždengiamų metimų.

REKLAMA

Viskas aiškiau pasidarė antroje pusėje. Kiauresnę gynybą sunku įsivaizduoti ar įmanoma pamatyti. L. Lekavičius, R. Jokubaitis, M. Grigonis išeina iš užtvaros ir per du žingsnius nėra nei vienos pagalbos. Pagrindas ir buvo varžovų gynyba.

Po pertraukos ji iširo kaip rėtis, „Žalgiris“ pajuto žaidimą ir matėsi, kad „Chimki“ trečiojo kėlinio pabaigoje jau skubėjo link Rusijos. Nei gynėsi, nei puolime buvo agresijos požymių. Komanda sugriuvo per keturias minutes“, – varžovų bėdas išryškino krepšinio treneris, apžvalgininkas Tomas Purlys.

REKLAMA
REKLAMA

Kauniečiai visas rungtynes puolime problemų neturėjo ir buvo tik laiko klausimas, kada savo žodį tars visi pasirodę ant parketo. Žinoma, ryškiausią pasirodymą surengė visas rungtynes dominavęs Joffrey Lauvergne‘as.

Jau po pirmosios rungtynių dalies prancūzas savo sąskaitoje turėjo 18 taškų, o rungtynės baigė nuraškęs savaitės Eurolygos žaidėjo prizą – 29 taškai, 9 atkovoti kamuoliai, 2 rezultatyvūs perdavimai ir net 38 naudingumo balai.

Pasak T. Purlio, žalgiriečio pasirodymas tikrai įspūdingas, tačiau varžovų gynyba sudarė puikias sąlygas vidurio puolėjo žydėjimui.

„Iš visų tų J. Lauvergne‘o taškų galima žiūrėti į M. Grigonio 8 rezultatyvius perdavimus. Tai buvo geras „du prieš du“ žaidimas, galima sakyti, kad tai buvo didžiulis gynėjų nuopelnas. Lauvergne‘as leisdavosi ir gynyba nedarė išvadų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lauvergne‘as po dviejų kėlinių buvo rezultatyviausias. Po pertraukos niekas jo „neatmušdavo“ ir jis laisvai vienas po kito siuntė kamuolius į krepšį. Kai jis įsivažiavo jau jį buvo sunku sustabdyti.

„Žalgiris“, tuo tarpu, padarė išvadas per pertrauką ir labai aiškias. Pradėjo dvigubinti Švedą, kai žaidimas vienas prieš vieną eidavo į pagalbas ir eidavo aukštai. Žaidėjas ne po krepšiu pasitikdavo, o tik pradėdavo driblinguoti iš karto prišoka pagalba, kad Švedas numestų kamuolį. Didžiuliai komplimentai Lauvergne‘ui, tačiau gynyba irgi buvo tragiška“, – komentavo T. Purlys.

Tuo tarpu R. Kurtinaičio stovykloje vis labiau artėja paskutinioji. Kyla tik klausimas, kiek laiko „Chimki“ vadovai pateisins tokį žaidimą. Tai buvo 10-asis klubo pralaimėjimo iš eilės Eurolygoje.

REKLAMA

Prieš ASVEL praleisti 90, prieš „Valencia“ 88, prieš „Olympiacos“ 105 ir prieš „Žalgirį“ 102 taškai. Akis užsidengti verčiantys gynybos skaičiai pateisina ir tragišką rusų pergalių/pralaimėjimų balansą.

„Kurtinaitis neišsireikalauja paprasčiausios gynybos. Jei žaidėjai laisvi prasiveržia vienas prieš vieną, tai nėra gerai. Buvo labai daug situacijų „du prieš du“, kai ginamasi „ice“ (neleidžiama eiti į užtvarą, o vidurio puolėjas pasitinka). Buvo bent trys situacijos, kai „Chimki“ žaidėjas galvoja kaip gintis, leidžia į galinę liniją, o „centras“ sugalvoja ką nors kito. Tai yra absoliutus nesusikalbėjimas ir kartais atrodo, kad žaidėjai nelabai žino kur stovėt.

REKLAMA

Tokios klaidos „Žalgiryje“ buvo tada, kai kauniečiai turėjo pralaimėjimų seriją ir sakydavome, kad negalima daryti tokių vaikiškų klaidų. Tai „Chimki“ tokių klaidų padaro žymiai daugiau. Žaidėjas eina kiaurai link krepšio, o besiginantis net nesislenka į kamuolio pusę.

Kitas dalykas, nelabai buvo malonu matyti, kad kai jau prie 20 taškų skirtumo vistiek žaidžia A. Švedas. Tai vyksta ne pirmą kartą. Jis toliau mėto, gaudo statistiką. Paskutinių sekundžių tie metimai parodo, kad jam nėra svarbūs komandos rezultatai, o statistika.

Kol komandoje tokia atmosfera, tai tikrai nebus rezultatų“, – sakė T. Purlys.

„Žalgiris“ pakartojo savo ilgiausią pergalių seriją Eurolygoje. Tokį pasiekimą kauniečiai užfiksavo tik stebuklingoje atkarpoje 2018-19 metų sezone, kai Šarūno Jasikevičiaus kariauna pakilusi iš pelenų įsibrovė į Eurolygos aštuntuką.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Taip, viščiukai bus skaičiuojami pabaigoje, tačiau žaidėjų progresas padarytas iki šio momento leidžia tik žavėtis, kokį „Žalgirį“ turime šioje sezone stadijoje.

„Išvadas daryti dar anksti, nes kauniečiai buvo duobėje. Dabar laimi prieš savo „kiemo“ ekipas, kurias reikia įveikti kovoje dėl aštuntuko. Tačiau neįveikė ketvertuko, penketuko komandų. Dar sunku paakyti, nes laukia antras ratas ir galimi įvairūs scenarijai.

Atsiminkime, kad „Žalgiriui“ visai pasisekė su varžovų koronaviruso bėdomis. Tai irgi išmuša iš vėžių. Taip pat, prieš stipresnius varžovus pamatėme, kad kauniečiai stringa su puolimu, tačiau dabar matome didžiulę Lauvergne‘o, Hayeso, Grigonio pažangą. Jei šnekame apie tokius žaidėjus kaip Jamesą ar Mirotičių, tai bent į dešimtuką geriausių Eurolygos žaidėjų reikia priskirti ir Marių Grigonį.

Dabar jis, atrodo, kada nori gali įmesti, kada nori gali atiduoti rezultatyvų perdavimą. Jis užsiaugino didžiulį pasitikėjimą savimi ir kitą sezoną bus tarp Eurolygos grandų ar net NBA radare“, – apibendrino T. Purlys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų