REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Arti dvigubo dublio buvęs Grigonis: varžovų gynyba mums daug ką leido

Kauno „Žalgiris“ (11/7) nepaliko jokių vilčių Maskvos srities „Chimki“ (2/16) ekipai, kai namuose įveikė ją 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14).

Kauno „Žalgiris“ (11/7) nepaliko jokių vilčių Maskvos srities „Chimki“ (2/16) ekipai, kai namuose įveikė ją 102:75 (22:20, 17:28, 39:13, 24:14).

REKLAMA

Tai buvo šeštoji kauniečių pergalė iš eilės ir jau eilinis Rimo Kurtinaičio treniruojamos Rusijos komandos pralaimėjimas. Vėl vienu iš pergalės kalvių buvo gynėjas Marius Grigonis.

Jis surinko 18 taškų ir atliko 8 rezultatyvius perdavimus. Puikiai atakavo iš toli, kai pataikė 4 iš 5 mestų tritaškių. 

Po pergalės lietuvis tikino, kad mačą galima skelti į dvi skirtingas dlais.

„Dvi skirtingos rungtynių pusės. Po pertraukos gynėmės agresyviau ir tai leido sugrįžti į rungtynes, o puolimas buvo geras ir pirmoje pusėje“, – sakė M.Grigonis.

Paklaustas, kas leido sumesti tiek taškų, lietuvis pirštu bedė į varžovų gynybą.

„Chimki“ gynyba leido. Pasinaudojome jų problemomis, jie galbūt norėjo, kad nemestume mes tritaškių ir po krepšiu buvo daug erdvės, JoJo turbūt įdėjo 15 dėjimų. Pasinaudojome jų skylėmis.“, – šypsodamasis atsakė lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA

M. Grigonis atliko ne vieną rezultatyvų perdavimą Joffrey Lauvergne'ui, kuris taškus rinko dėjimais.

„Jam pasakai, kad jis bėgtų, meti kamuolį bet kur. Jis yra žmogus su NBA duomenimis. Lengva žaisti ir kai varžovai taiko tokią gynybą, kabini jam tą kamuolį ir tiek. Nereikia su juo turėti kažkokio ryšio, jis gerai „rollina“, pagauna tą kamuolį ir už tai savo pinigus gauna“, – tikino jis.

REKLAMA

Rusijos ekipa Eurolygoje iškovojo vos dvi pergales. Bet, anot M. Grigonio, jie tikrai gali dar prisirinkti pergalių.

„Čia yra jų problemos, jiems kažkas šį sezoną nesiklijuoja. Sakėme, kad antroje pusėje labai svarbios pirmos dvi minutės, reikia jiems duoti atsaką. Šiai dienai mes turime daugiau kovotojų dvasios ir tuo naudojamės. Esame geriau pasiruošę. Turi tikrai jie ten gerų žaidėjų, kurie gali vieni tas rungtynes ištempti ir galbūt taip laimės.

Galbūt kažkaip viskas susitvarkys ir pradės geriau žaisti. Kažkas gal nuvertins, gal turės kitų problemų, žmonės gauna milijonus ir tikrai turėtų iškovoti vieną ar kitą pergalę“, – teigė M.Grigonis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų