REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Orus Europos viduryje lemia du centrus turinti žemo slėgio sritis. Aplink ją yra išsidėsčiusios kelios aukšto slėgio sritys.

Orus Europos viduryje lemia du centrus turinti žemo slėgio sritis. Aplink ją yra išsidėsčiusios kelios aukšto slėgio sritys.

REKLAMA

Ciklono apimtuose plotuose orai debesuoti, o vienu jo šonu mūsų link plaukia storesni debesys, kurie mums vėl atneš sniego.

Šiandien Lietuvoje orai buvo apsiniaukę, daug kur snigo. Šį vakarą iš pietryčių atplauks kiti sniego debesys. Iki ryto pabarstys daug kur, kiek gausiau rytuose. Kai kur rūkas, plikledis. Dieną irgi apsiniaukę, daug kur snyguriuos, kiek gausiau šalies rytuose. Kaip ir naktį, vietomis boluos rūkas, kai kur bus slidu dėl plikledžio.

Šį vakarą oro temperatūra bus apie 0, rytuose kai kur iki 1 šalčio, pietuose, pietvakariuose 1 ar 2 šilumos. Vėliau orai lėtai šals, ryte bus apie 1 – 2, rytuose 3 laipsniai šalčio, kai kur apie 0. Dieną šiaurės rytų vėjas neskubėdamas plukdys mums lengvą šaltuką, todėl temperatūra nekils, taip ir liks apie 1 – 3 laipsnius šalčio.

Kitaip tariant, artimiausią parą oro temperatūros eiga bus neįprasta, sinoptikai sako – anomali. Dėl to raudonuose langeliuose esantys skaičiai rodo, kokia ji bus šį vakarą. Žemiausia ji bus rytoj popiet. Ši temperatūra atsidūrė mėlynuosiuose langeliuose.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienio naktį snigs visur, Pietų Lietuvoje gali ir nemažai, dieną snigs vietomis, bet irgi daugiausia šalies pietuose. Pašals – naktį vyraus 3 – 6, dieną 2 – 4, kai kur apie 1 laipsnį šalčio. Sekmadienį irgi pasnyguriuos, daugiausia naktį. Šaltukas paspaus smarkiau: naktį vyraus 7 – 10 laipsnių šalčio, šalies vakaruose jo bus tiktai 2 – 3 laipsniai, o 17 laipsnių šalčio tikrai nebus. Dieną vyraus 5 – 7, Vakarų Lietuvoje 2 – 4 laipsniai šalčio, pajūryje apie 0.

Ką gi, dabar pats laikas prisiminti, kokio langų plovimo skysčio esame įsipylę į savo automobilių bakelius – netrukus gali labai praversti. Kita vertus, yra aišku, kad toks šaltuko pasižnaibymas neilgam“, – sako N. Šulija. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų