REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio rajono greitosios medicinos pagalbos stoties kolektyvas socialiniame tinkle pasidalino išties profesionalumo kupina sėkmės istorija.

Panevėžio rajono greitosios medicinos pagalbos stoties kolektyvas socialiniame tinkle pasidalino išties profesionalumo kupina sėkmės istorija.

REKLAMA

„Panevėžio rajono GMP skyriaus 3201 ir 3205 brigados vyko teikti skubiąją medicinos pagalbą klinikinės mirties ištiktam pacientui. Atvykę į nelaimės vietą, skubios medicinos pagalbos specialistės Joana Janišauskaitė, Birutė Kisielienė ir GMP vairuotojai Virgilijus Sarapinas, Arnoldas Valentinovas, pradėjo specializuotos reanimacijos veiksmus.

Profesionalumo ir greito reagavimo dėka, po intensyvių specializuoto gaivinimo veiksmų, 5 defibriliacijų pavyko atstatyti paciento širdies ritmą ir kvėpavimą“, – istorija „Facebook“ socialiniame tinkle dalijosi kolektyvas.

Daug jėgų pareikalavęs gaivinimas

Panevėžio rajono savivaldybės greitosios medicinos pagalbos skyriaus vedėja Joana Janišauskaitė pasakojo, kad buvo gautas iškvietimas apie mirštantį, vyresnio amžiaus žmogų, Panevėžio rajone.

REKLAMA
REKLAMA

„Gavus tokį iškvietimą, iškart išsiuntėme dvi brigadas. Atvykus radome gaivinamą pacientą. Gaivinimą iškart perėmėme. Mūsų darbe kai kurie gaivinimai būna paprastesni, kai kurie sudėtingesni… Būtent šis buvo išties sudėtingas. Nuolat keitėsi įvairūs ritmai, parametrai, buvo reikalinga didelė pagalba. Tad tai, kad mes atgaivinome žmogų per 40 minučių, išties nuostabi žinia“, – pasakojo pati įvykyje dalyvavusi vedėja.

REKLAMA

Nekasdienė gelbėjimo istorija

Medikė pripažino, kad pandemijos metu sunku tai, kad gaivinimo metu rasoja skydeliai. „O juk reikia stebėti monitorių, leisti vaistus, gaivinti, matyti viską. Šis darbas – mūsų duona kasdieninė, mūsų pašaukimas, tačiau tokie pacientai išties nekasdieniai. Kad atvežtume į ligoninės priėmimą su pilna širdies, plaučių veikla yra unikalu. Tai reiškia, kad smegenys dar nėra mirusios bei, jog tikimybė išgyventi daug didesnė“, – atviravo J. Janišauskaitė.

Pacientas transportuotas į Respublikinę Panevėžio ligoninę ir perduotas tolimesniam gydymui.

Kalėdinis pirkinys

Šiam profesionaliam ir efektyviam gaivinimui pirmą kartą buvo panaudotas naujausias transportinis dirbtinės plaučių ventiliacijos aparatas, kurį prieš pat Kalėdas įsigijo Panevėžio rajono savivaldybės poliklinika.

„Šis aparatas pats naujausias ir jis turi daugiausiai funkcijų, lyginant su kitais mūsų turimais plaučių ventiliatoriais. Tokiu būdu galima spręsti kokios pagalbos pacientui labiausiai reikia. Aparatu galima reguliuoti, ar jam reikia daugiau, ar mažiau ventiliuoti plaučius. Taip pat parodo, kad kvėpavimo takai laisvai praeina. Aparatas išties labai padeda dirbti. Gavome jį prieš pat Kalėdas“, – sakė J. Janišauskaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų