REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaulių rajono gyventojas bus teisiamas dėl daugiau kaip 850 tūkst. eurų pasisavinimo, trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). 

Šiaulių rajono gyventojas bus teisiamas dėl daugiau kaip 850 tūkst. eurų pasisavinimo, trečiadienį pranešė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT). 

REKLAMA

Pasak tarnybos, teismui perduotoje baudžiamojoje byloje verslininkui ir jo tėvui yra pateikti kaltinimai dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo, didelės vertės svetimo turto pasisavinimo bei dokumentų klastojimo. 

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, jau bankrutavusią degalų prekybos įmonę valdęs asmuo 2017 metais su Latvijos piliečiu susitarė dėl fiktyvaus sandorio, neva latvis suras ir į Lietuvą atgabens tris prabangius automobilius už 240 tūkst. eurų.

FNTT pareigūnai nustatė, kad Latvijos pilietis sutartį pasirašė už simbolinį mokestį ir neketino vykdyti jos įsipareigojimų. 

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvoje veikusi įmonė įtraukė sandorį į buhalterinę apskaitą, tačiau latviui pinigai išmokėti nebuvo, nes šią sumą pasisavino direktorius, turėjęs teisę disponuoti įmonės piniginėmis lėšomis.

REKLAMA

Teisėsaugos teigimu, tokią pat pinigų pasisavinimo schemą kaltinamasis pritaikė ir motociklų sporto klube, kuriame ėjo faktinio vadovo pareigas. 

„2017 metų pabaigoje vėl buvo sudaryta tikrovės neatitinkanti sutartis dėl transporto priemonių įsigijimo su tuo pačiu Latvijos piliečiu, tik šį kartą gerokai didesnei sumai – 614 tūkst. eurų, kurie taip pat buvo pasisavinti“, – rašoma tarnybos pranešime. 

FNTT Šiaulių ir Panevėžio apygardos valdybos pareigūnų atliktame tyrime taip pat nustatyta, kad į motociklų sporto klubo, kuriam vadovavo kaltinamojo tėvas, apskaitą nuo 2015 metų buvo įtraukti duomenys apie neva iš Latvijos įmonių įsigytus 54 įvairių modelių, tokių kaip „Yamaha“, „Honda“, „Kawasaki“, „Suzuki“, motociklus, kurių nurodyta vertė – per 352 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad visos įsigijimo sąskaitos ir kvitai buvo suklastoti, pasirašyti paties kaltinamojo, o motociklų VIN kodai įrašyti vienodi arba neatitinkantys tikrovės.

Taip pat nustatyta, kad klubas galėjo fiktyviai įsigyti dviračių, jų detalių ir įrangos už daugiau nei 121 tūkst. eurų, nepagrįstai įtraukti į apskaitą kuro nurašymo aktus, kurių suma siekė per 11 tūkst. eurų ir daugiau kaip  23 tūkst. eurų siekusią paramą. 

„Nustatyta, kad 2015–2017 metais ne pagal paskirtį panaudota per 1,1 mln. eurų klubui skirtos paramos lėšų. Dėl klubo ir jo vardu veikusių asmenų nusikalstamų veikų valstybės biudžetui buvo padaryta didelė žala, siekianti beveik 170 tūkst. eurų“, – teigia FNTT. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu laikinai apribotos nuosavybės teisės beveik 665 tūkst. eurų vertės turtui, beveik 167 tūkst. eurų civilinį ieškinį byloje pateikė Šiaulių apskrities Valstybinė mokesčių inspekcija. 

Ikiteisminį tyrimą organizavo Šiaulių apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų